Voetbal in Haarlem

DSK duidelijk een maat te klein voor Alliance ‘22

jan 31, 2016
DSK - Alliance - Voetbal in Haarlem

Alliance ’22 behoudt de aansluiting met de kop in de vierde klasse D. DSK werd simpel opzij gezet met 0-4. Bij rust leidde de ploeg van Reinders Folmer met 0-1. DSK speelde de gehele tweede helft met een man minder na een domme rode kaart.

Als je tegen DSK voetbalt weet je dat je de mouwen moet opstropen. Alliance ’22 leek dat even vergeten te zijn. Op het kunstgras won DSK de eerste 25 minuten veel duels en was scherper. Wellicht was Alliance ’22 onder de indruk van de inzet van de ploeg van Fred van der Veldt, want het oogde onzeker en onnauwkeurig. DSK kreeg ook de eerste kans van de wedstrijd, maar de inzet van Brian de Jong werd keurig door de doelman van Alliance ’22 gestopt.

De spelers van Alliance ’22 vieren de 3-0 tegen DSK.

Bij de eerste echte grote kans van Alliance ’22 was het direct raak. Steven Olie tikte na een half uur voetballen een voorzet netjes in de verre hoek binnen. Vanaf dat moment was Alliance ’22 de bovenliggende partij. Een minuut voor rust was het duel zo goed als beslist, echter niet door een tweede doelpunt. DSK kreeg een vrije trap, maar Rob van Roon vond het alsnog nodig om een elleboogstoot uit te delen. Scheidsrechter Jak toonde hem terecht de rode kaart.

Na rust was Alliance ’22 heer en meester. DSK kwam er totaal niet meer aan te pas. Trainer Fred van der Veldt moest noodgedwongen wisselen, waardoor de kwaliteit van zijn ploeg nog meer achteruit ging. In de 55e minuut kwam Alliance ’22 op 0-2. Wederom schoot Steven Olie met scherp. DSK leek klaar voor de sloop en een enorme uitslag behoorde tot de mogelijkheden. Tien minuten later schoot aanvoerder Jeroen van den Hoek van 15 meter snoeihard de 3-0 binnen. Direct daarna kreeg hij een enorme kans op de 0-4, echter kopte hij ruim over het doel van DSK. Rico van den Burg zorgde in de 72e minuut voor het laatste doelpunt van de middag. Hij liep uit de rug van zijn tegenstander en schoot van dichtbij binnen.

Trainer Gidon Reinders Folmer was na afloop tevreden: “Het was degelijk voor zo’n jong elftal. Vooral de tweede helft hebben we degelijk uitgevoetbald.” Door de overwinning blijft Alliance ’22 de koplopers op de hielen volgen. DSK staat inmiddels op de tiende plek. Fred van der Veldt hoopte op een verrassing: “Dit was wel een tegenstander voor een verrassing. Vandaag hadden we vier geschorsten, twee geblesseerden en twee spelers die op vakantie zijn. Dus eigenlijk mag je dat dan niet verwachten.”

Alle uitslagen, de stand en het programma van de vierde klasse B vind je op de klassenpagina.