Zondag 4e klasse D

Doelpuntenregen in de 4e klasse D

Hoe leuk de vierde klasse D dit jaar is bleek gister aan het eind van de middag. Onderop de ranglijst pakten BSM, Terrasvogels en DIO belangrijke punten. Er werd maar liefst vijfendertig keer gescoord tijdens de zeven gespeelde wedstrijden. DSS en Schoten maakten er een groot spektakel van: 3-6. RCH wist het meest te scoren, want Geel-Wit kreeg een 7-0 pak slaag. Een kort overzicht van alle wedstrijden:

BSM – Velsenoord
Velsenoord vertrok als enige vereniging in de vierde klasse tijdens de winterstop naar de zon. Vooralsnog levert dat weinig goeds op. Vorige week werd er verloren van concurrent Alliance ’22 en gister liet de ploeg van Danny Brands twee dure punten liggen tegen BSM: 1-1. Perry Buijsman bracht Velsenoord de eerste helft wel nog op voorsprong bij het laag geklasseerde BSM. Echter liet de ploeg van Wout Gerrits het daar de tweede helft niet bij zitten. Sem van der Meer bezorgde BSM in de 75e minuut een punt.

DSS - Schoten - Voetbal in Haarlem
DSS en Schoten scoorden erop los: 3-6. (Foto Facebook Schoten)

DSS – Schoten
Schoten kent in DSS een geduchte tegenstander. Om koploper HBC bij te blijven moest er gewonnen worden op het Pim Mulier Sportpark. Schoten deed dat en was met 3-6 te sterk voor DSS. DSS maakte het de ploeg van Jasper Ketting in het begin nog knap lastig en mistte zelfs een strafschop om op voorsprong te komen. Dylan Speelman zette Schoten op voorsprong, maar Mike de Groot maakte gelijk. Max Henneman mistte hierna de strafschop namens DSS. Aron Apetz (twee keer), Sjoerd Auwerda, Lennaert Stuur en Michel van Die scoorden namens Schoten. Weer De Groot en daarna alsnog Henneman bepaalden de eindstand.

Terrasvogels – Onze Gezellen
Terrasvogels en Onze Gezellen vinden we allebei terug in het rechterrijtje. Vooral Terrasvogels kende voor de winterstop een droevige serie wedstrijden. De ploeg van Cees Nuijens kon gister drie punten aan het totaal toevoegen. OG werd met 3-0 verslagen. Ricardo Cardol schoot in het begin van de wedstrijd de 1-0 tegen de touwen. Tijdens de rust kreeg Duncan de Groot namens OG een rode kaart, waardoor zijn team de gehele tweede helft met een man minder moest spelen. Dat was duidelijk geen succes, want Terrasvogels liep via Mitchell Smithuis en Michael Kenterop uit naar 3-0.

Spaarnwoude – DIO
Spaarnwoude ging voorafgaand aan de wedstrijd tegen laagvlieger DIO aan kop van de tweede periode. Spaarnwoude liet zich verrassen en bleef puntloos achter: 2-3. Spaarnwoude nam door twee treffers van Mark Visser een 2-0 leiding in de wedstrijd, maar zag die de tweede helft als sneeuw voor de zon verdwijnen. Wiersma (twee maal) en Joren maakten het feest voor DIO compleet.

SVIJ – HBC
HBC speelde in IJmuiden SVIJ van de mat met 0-5. De Heemsteedse ploeg stond na een half uur spelen al op een comfortabele 2-0 voorsprong door goals van Walter Brandt en Neil van Hooff. Uitblinker Shady Shehata scoorde een hattrick en bracht de eindstand op het scorebord.

DSK - Alliance - Voetbal in Haarlem
Rob Fenger (nr 10) van Alliance ’22 was een ware plaag voor DSK.

RCH – Geel-Wit
RCH wilde na de nederlaag van vorige week iets rechtzetten tegen Geel-Wit. Na 90 minuten bleek de score bij 7-0 gestopt te zijn. Richard Hoogervorst zijn team had geen problemen met Geel-Wit. Urwin IJssel was de grote man bij RCH met een hattrick. Justin Losekoot scoorde twee keer en Marc Zonneveld en Jeffrey Vonsee beiden één keer. De concurrenten van Geel-Wit pakten wel punten en de ploeg van Rocco de Vos zakt nu naar de twaalfde plek. DIO is tot een punt genaderd. Plek dertien betekent straks rechtstreekse degradatie.

DSK – Alliance ‘22
Het eerste half uur was DSK feller en toonde de ploeg van Fred van der Veldt meer beleving. Bij de eerste echt kans van Alliance ’22 was het meteen raak. Steven Olie liet knap het net bollen. De jonge ploeg van Alliance ’22 kreeg meer vertrouwen en liet zien goed voetbal op de mat te kunnen leggen. Rob Fenger en Jasper Wille waren een ware plaag voor DSK. Rob van Roon van DSK kreeg vlak voor rust rood voor een elleboogstoot. De tweede helft liep Alliance ’22 simpel uit door doelpunten van Olie, Van den Hoek en Van den Burg. Een uitgebreid verslag van deze wedstrijd vind je hier.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de vierde klasse D vind je op onze klassenpagina.

(Foto homepage: Facebook RCH)