Jasper Ketting jaar langer trainer van Schoten

VV Schoten en hoofdtrainer Jasper Ketting hebben besloten om de samenwerking met een jaar te verlengen. De Haarlemmers presteren dit seizoen uitstekend in de vierde klasse. Assistent-trainer Dick Piers heeft ook voor een jaar bijgetekend.

Ketting Schoten - Voetbal in Haarlem
Het duo Piers (l) en Ketting staan ook volgend seizoen bij Schoten voor de selectie.

Ketting is bezig aan zijn eerste jaar als hoofdtrainer bij Schoten. Voor de geboren Haarlemmer is dit de eerste klus op eigen benen. Eerder was Ketting assistent-trainer onder Roy van der Mije bij EDO en onder Ted Verdonkschot bij Quick Boys.

Vorig seizoen degradeerde Schoten uit de derde klasse. Door een eindsprint aan het einde van het seizoen werd directe degradatie ontlopen, echter bleek Sporting Martinus te sterk in de nacompetitie. Een leegloop bleef uit bij de bijna 106 jaar oude vereniging, waardoor Schoten bij aanvang van dit seizoen al werd gezien als kanshebber voor de titel. De club staat na veertien gespeelde wedstrijden op de tweede plek in de vierde klasse D.

Schoten is uitermate tevreden over het technisch duo. Bestuurslid technische zaken Milko Pieters zegt: “Het was vrij snel duidelijk. Wij zijn tevreden over Jasper Ketting en Dick Piers. De trainers zijn tevreden over de club.” De voortzetting van de samenwerking is met een jaar verlengd.