DIOS goed bezig in de tweede klasse

De Vennepse tweedeklasser S.V. DIOS is uitstekend aan het verloop van de competitie begonnen. Uit de eerste zes competitie wedstrijden haalde de club inmiddels liefst zestien punten binnen. Afgelopen zondag wonnen de Vennepers hun vijfde competitiewedstrijd met 3-1 van Altior. Een keer speelde DIOS gelijk.

Inmiddels is trainer Ayhan Gargili aan zijn tweede seizoen bezig bij DIOS, met een optie voor nog een derde jaar. Het gaat goed onder zijn leiding en daar is het bestuur zeer tevreden mee vandaar de optie voor nog een jaar. Hoe sterk de verdere tegenstanders zullen zijn in deze klasse is nog afwachten. Inmiddels is er een kleine afscheiding op de ranglijst.

Trainer Ayhan Gargili over zijn selectie

‘Over de selectie ben ik optimistisch. De oudste speler is pas 24 jaar en over onze keeper ben ik heel content. Er is redelijk concurrentie op vele posities. Op papier heb ik rond de 50 man aangevuld uit het tweede en een deel uit het derde elftal. We hebben 18-19 man ter beschikking voor het eerste elftal dus als er gewisseld moet worden kan ik gelijk reageren. Dit team kan nog jaren vooruit. De jongens willen heel graag want dat merk ik aan de druk bezochte  trainingen. We zijn goed gestart dit seizoen. Dus het is nu een kwestie van goed doceren dit seizoen. Achterin heb ik o.a. Hoefkens staan en daar ben ik goed over te spreken. We zijn op onze hoede en blijven alert en willen niet verslappen als het even tegenzit. Tot nog toe hebben we een goed resultaat behaald. Ik wil niemand tekort doen want iedereen doet zijn best.”

“Het is gewoon een goede mix deze selectie die alles voor mekaar over hebben. Jesse is aanvoerder van het elftal; samen met Suykerland beheren zij dan weer het middenveld. Voorin zit het ook goed met Broxterman en Noordam. Ik schat deze jonge selectie goed in dit seizoen en er is een gezonde concurrentie. Op zo beetje zes plekken is er goede vervanger aanwezig en zo hou je de spelers scherp. Ik kijk wel naar de tegenstanders maar mijn eigen team vind ik veel belangrijker. Aanpassen komt niet voor in mijn woordenboek, laat de tegenstander zich maar aanpassen aan ons. Mijn trainerswerkzaamheden liggen ook bij Vitesse Arnhem 4 dagen in de week maar ik kan dat goed combineren met de club. Ik hoop dat we goed presteren dit jaar. Over een maand of twee zien we dan wel waar we staan. Wij moeten niet, wij mogen”, sluit Gargili af.

Hennie van de Weerd
Foto: sv DIOS (Trainer Ayhan Gargili en voorzitter Peter Damen)