Zondag 4e klasse D

BSM tackelt DSS

Wat een goed strijdplan al niet te weeg kan brengen. BSM-coach Lennart Loorbach had zijn ploeg ingepeperd om tegenstander DSS vol onder druk te zetten. Daardoor kwamen de Haarlemmers niet aan voetballen toe, konden hun gevaarlijke aanvallers niet bereiken en speelde DSS vanaf de eerste seconde een kansloze wedstrijd. BSM won die dan ook dik verdiend met 3-1.

Al na vier minuten was het raak voor de Bennebroekers. Mike van de Raad kreeg alle gelegenheid om vanaf de linkerflank een voorzet te geven. Hij vond de volledig vrijstaande Quinte Lammerse die met een geplaatste kopbal DSS-doelman Davey de Back het nakijken gaf. Maar ook in het vervolg van de eerste helft was het BSM dat de lakens uitdeelde. DSS kreeg maar niet de kans een fatsoenlijke aanval op te zetten en BSM werd gevaarlijk met messcherpe counters. Mike van de Raad was dichtbij de 2-0, maar De Back wist nog ternauwernood te redden.

Uitblinker Lammerse was wél verantwoordelijk voor de tweede BSM-treffer. Na een half uur stond hij aan het eind van weer een snelle uitbraak, waar DSS het antwoord op schuldig bleef.

Al vroeg in de tweede helft kwam de thuisploeg met tien man te staan. Jan Douwe Box ging nogal onbesuisd voor de bal in het strafschopgebied van DSS en raakte de op de grond liggende Wesley Tan vol op het lichaam. Dat betekende de tweede gele kaart voor de BSM-aanvoerder. Maar zelfs in ondertal kwam de ploeg van Loorbach niet in de problemen. Sterker nog, na weer een scherpe counter kon Mats Jansen de 3-0 maken. Hij tikte de bal eenvoudig binnen die van de paal stuiterde na een knappe actie van Raoul Soetbrood.

Dat Job van der Dries tien minuten voor tijd de spreekwoordelijk eer redde voor DSS was eigenlijk zelfs te veel van het goede, want het geploeter van de Haarlemmers verdiende eigenlijk geen beloning.

,,Ik zei het toch’’, was BSM-trainer Loorbach blij. ,,Een leuke voetbalmiddag. En we hebben gewonnen doordat we DSS niet lieten voetballen.’’ Dat had hij vooraf inderdaad al aangekondigd. Leuk voor BSM dat de tactiek werkte, leuk voor het publiek dat de thuisploeg daardoor met zichtbaar plezier de drie punten binnensleepte.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse D vind je op onze competitiepagina.

Verslag: Marcel Akerboom