Zondag 4e klasse D

Spaarnwoude effectiever dan Geel-Wit

De koploper van de zondag vierde klasse D heeft goede zaken kunnen doen. Spaarnwoude won zelf met 4-1 van Geel-Wit, terwijl een aantal concurrenten punten lieten liggen. Met nog drie duels op het programma, is de ploeg van Rob Spronk hard op weg naar de winst van de eerste periodetitel.

Het duel in Spaarndam was niet van een hoog niveau, maar erg gebeurde genoeg om het uiteindelijk een vermakelijke wedstrijd te kunnen noemen. Geel-Wit kende de nodige personele problemen, waardoor het voor trainer Radjin de Haan weer een aardige puzzel was om een team te vormen. Toch keek hij na afloop trots terug op de prestatie van zijn team. “Als je met vijf jeugdspelers in de basis het de koploper zo moeilijk kan maken, dan is dat een compliment waard.”

De Haan had zeker recht van spreken, want met een 3-1 stand in de tweede helft kreeg zijn Geel-Wit een aantal aardige kansen. Dat een aantal andere uitbraken onterecht werden afgevlagd, maakte de nederlaag alleen maar zuurder. Het arbitrale trio speelde sowieso een discutabele rol. Zo is het te prijzen dat de 72-jarige scheidsrechter Van Ham nog zijn wedstrijden leidt, maar de arbiter kan het niet meer belopen en moet daarom op de beoordelingen van zijn assistenten afgaan. Dat de grensrechters van Spaarnwoude en Geel-Wit dan aan de loop gaan met de spelregels zet de nodige vraagtekens. Beide heren staken te pas en te onpas de vlag in de lucht. Het leek een wedstrijd binnen de echte wedstrijd.

De thuisploeg opende al snel de score. Clint van der Deijl kopte na een kleine tien minuten de bal achter Geel-Wit-doelman Paul Leuverman. Korte tijd later vloog een schot van Gegor Smit via een Spaarnwoude-been achter sluitpost Patrick Kort, waardoor de teams weer op gelijke hoogte stonden. Spaarnwoude was fysiek sterker, maar Geel-Wit deed niet veel onder voor de koploper. De 2-1 was echter wel terecht. Don Rutte omspeelde de twijfelende Leuverman en schoof beheerst binnen. Clint van der Deijl scoorde op slag van rust de 3-1 door voor de tweede keer binnen te koppen. Wederom ging Leuverman niet helemaal vrijuit.

Na de rust was het spel van de bezoekers meer opportunistisch. Geel-Wit was met name op het uur gevaarlijk, maar Patrick Kort hield met een paar goede reddingen zijn elftal staande. Daarna kreeg Jilles de Vries rood, waardoor Geel-Wit ook nog een numerieke meerderheid had. Het leverde mogelijkheden op voor Geel-Wit, maar geen treffers. Sterker nog, in de slotminuut zorgde Justien Teunissen voor de definitieve beslissing. Hij bepaalde de eindstand op 4-1.

Paul Leuverman baalde na afloop stevig van de nederlaag. “Ik maak in de eerste helft twee fouten, waardoor we niet met een 1-1 stand de kleedkamer ingaan, maar met een 3-1 achterstand. Na de rust pakken we het in eerste instantie goed op en worden we nog geholpen door een tweede gele kaart, waardoor zij met tien man komen te staan. Helaas gingen de kansen er niet in, maar een gelijkspel was niet onverdiend geweest.”

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse D vind je op onze competitiepagina.