Zondag 2e klasse C

Bloemendaal verliest de wedstrijd en de keeper

Bloemendaal was de eerste helft tegen EMM ‘21 niet bij de les, speelde onder het normale niveau, verloor daardoor de wedstrijd maar ook keeper Barry v.d. Brink. In zijn zeer brede selectie heeft Bloemendaal trainer Tim Joon drie keepers waarvan er nu twee geblesseerd zijn.

Beide teams startte de wedstrijd afwachtend. Enige lijn was in het spel niet te ontdekken. Bloemendaal speelde alles door de as en EMM probeerde het hele veld te gebruiken. Na 30 minuten kwamen er wat mogelijkheden over en weer. De eerste echte kans was voor EMM toen Yory v.d. Geest geheel vrijstaand de bal kon binnen tikken maar hij miste de bal. Even later viel toch de 0-1 toen Job Mooren binnen de vijf meter kon scoren doordat v.d. Brink niet adequaat ingreep. EMM voetbalde beter dan Bloemendaal en creëerde meer mogelijkheden en kansen maar v.d. Brink voorkwam een doelpunt. In de 40e minuut wilde hij een achterbal trappen maar viel kermend van de pijn neer door problemen met zijn achillespees. Floris Hilterman kwam hem vervangen.

Na de rust kwam Bloemendaal beter uit de kleedkamer en de bezoekers kregen het moeilijk maar ook de kans op 0-2. Uit een scrimmage leek Bloemendaal langszij te komen maar Boris van Weede en Mike Guliker wisten niet te profiteren. De technische staf van EMM werd erg onrustig en overlegden hoe zij het gevaar van Bloemendaal, wat inmiddels wel het hele veld gebruikte, kon weren. EMM moest het hebben van counters waarbij Job Mooren en Yory v.d. Geest het nodige gevaar stichten in de Bloemendaal verdediging maar Hilterman redde een paar keer knap. EMM kwam tegen de verhouding in op 0-2 toen Yory v.d. Geest in de 80e minuut de bal achter Hilterman kopte. Bloemendaal probeerde de eer te redden maar de verdediging van de bezoekers hield voor de derde keer achtereen de nul.

Niet alleen het verlies van vandaag tegen EMM was een domper voor Bloemendaal maar de ernstige blessure van Barry v.d. Brink ook. Volgens de laatste berichten is zijn achillespees afgescheurd.