Zondag 3e klasse C

Alliance ’22 redt het tegen Ouderkerk net niet

In de zondag derde klasse C heeft Alliance ’22 een zure nederlaag moeten slikken. De 0-3 achterstand met de rust werd nog bijna weggepoetst, maar de ploeg van Gidon Reinders Folmer redde het net niet. De rode kaart voor Rico van den Burg in de eerste helft hielp niet mee.

Ondanks een sterke openingsfase van Alliance ’22 stond het elftal halverwege de wedstrijd met 0-3 achter. Kaj de Jong opende na een klein half uur de score, waarna Rutger Baas de voorsprong voor de Ouderkerkers verdubbelde. Mitchel Melissen schoot op slag van rust de 0-3 binnen uit een strafschop.

De derde treffers was curieus volgens Alliance ’22-trainer Gidon Reinders Folmer. “Het was een belachelijke beslissing. Onze grensrechter vlagt voor buitenspel, maar de scheidsrechter negeert hem. De bal wordt van dichtbij tegen Rico (van den Burg, red.) aangeschoten. Hij staat op de doellijn met zijn armen langs zijn lichaam. Een pingel en rood,” legde de trainer na afloop uit.

De tweede helft speelden de Haarlemmers zodoende met een man minder, maar kwamen ze nog goed terug in de wedstrijd. Jasper Willen en Simon Douwe Thomas scoorden, waardoor het plots weer 2-3 stond. Kort voor het einde schoot Ouderkerker Melissen het duel in het slot met zijn tweede van de middag: 2-4.

“Het was zo onterecht vandaag,” baalde Reinders Folmer. “Het team verdient wel een groot compliment. De eerste twintig minuten spelen we ze echt van de mat. En als je zo’n tweede helft speelt met een man minder is dat echt klasse. Maar ik had de puntjes er vandaag graag bij gehad.” Een logische conclusie van de trainer, want zijn ploeg bevindt zich inmiddels op de negende plek in de zondag derde klasse C. Bloemendaal staat twee plekken hoger en heeft drie punten meer.

Alle uitslagen, de stand en het gehele speelprogramma van de zondag derde klasse C vind je op onze competitiepagina.