Zondag 4e klasse D

4D: Geel-Wit grijpt kans, Alliance ’22 verliest aansluiting

Schoten en HBC gaan bepalen wie zich tot kampioen laat kronen in de vierde klasse D. HBC sloeg de aanval van Alliance ’22 af, waardoor de twee koplopers nu vijf punten losstaan van nummer drie Velsenoord. Onderin won Geel-Wit het belangrijke duel van SVIJ. Voor SVIJ is het daardoor zo goed als zeker dat het nieuwe eerste elftal volgend jaar in de vijfde klasse gaat uitkomen.

HBC – Alliance ‘22
Tijdens het meest aansprekende duel van deze speelronde stonden de nummer twee en drie tegenover elkaar. Alliance ’22 kreeg de kans op gelijke hoogte met HBC te komen. In een matig duel wist HBC de aanval af te slaan door met 1-0 te winnen. Op een dramatisch veld zorgde Walter Brandt na een uur spelen voor de enige treffer. De wijze waarop hij scoorde was tekenend voor het duel. Alliance ’22-doelman Beck kwam hard in aanraking met een eigen eigen speler, waarna Brandt simpel kon binnentikken.

Terrasvogels - BSM - Voetbal in Haarlem
BSM pakte belangrijke punten bij Terrasvogels.

DIO – Schoten
Schoten wist uiteindelijk met 3-6 te winnen, maar het verging de ploeg van Jasper Ketting moeizaam. Don Wiersma zette de thuisclub al snel op voorsprong. Schoten nam daarna de leiding door treffers van Nick van der Zwaan en Sjoerd Auwerda. Wiersma tekende met zijn tweede treffer voor de gelijkmaker. Lennaert Stuur bepaalde de ruststand op 2-3.
Na rust nam DIO het initiatief en kwam het door Marvin Ketting langszij. Veel strijd en inzet zorgden ervoor dat DIO een zeer lastige tegenstander was voor de koploper. Schoten kon pas het initiatief nemen na een aantal wissels bij de thuisploeg. Sjoerd Auwerda (tweemaal) en Lennaert Stuur zorgden uiteindelijk voor de eindstand. Bij DIO waren de onderlinge irritaties zo hoog opgelopen dat er na de wedstrijd nog tumult ontstond.

DSS – Velsenoord
Voor DSS zit het seizoen er op. Er worden nog vijf wedstrijden gespeeld, maar de club speelt nergens meer voor of tegen. De ploeg van Paul Bleeker staat in de grijze middenmoot. Velsenoord was zondag te sterk en won met 0-2 door doelpunten van Yoran Wezepoel en Glen Buijsman. Door de overwinning springt Velsenoord over Alliance ’22 heen en staat nu derde. In de stand om de derde periode staat Danny Brands zijn ploeg tweede.

SVIJ – Geel-Wit
Onderin de vierde klasse is het heel spannend. Meerdere clubs strijden tegen nacompetitie of degradatie. SVIJ en Geel-Wit zijn de twee onderste clubs. Het onderlinge duel werd door Geel-Wit met 1-4 gewonnen, na een ruststand van 1-2. Maarten Huijer scoorde de treffer van SVIJ. Luca Adamo (tweemaal), Roy Vernout en Kevin van Willegenburg maakten de treffers voor de ploeg van Rocco de Vos. SVIJ is door de nederlaag zo goed als zeker gedegradeerd. Geel-Wit vindt aansluiting met DIO en ook DSK en Terrasvogels zijn weer in zicht.

Spaarnwoude – RCH
Eerder dit jaar wist RCH te winnen in Spaarndam in een duel om de Haarlems Dagblad Cup. Zondag trok Spaarnwoude aan het langste eind: 4-3. RCH kwam via Urwin IJssel en Xander Roosen al snel op 0-2. Joey Hoogenboom zorgde er persoonlijk voor dat Spaarnwoude weer op gelijke hoogte kwam. Na rust gebeurde er lange tijd niet veel. Vlak voor tijd scoorde Clint van der Deijl de 3-2 voor Spaarnwoude, maar Sergio Burke leek RCH toch nog een punt te bezorgen. Van der Deijl was het daar niet mee eens en schoot toch nog de 4-3 binnen. Spaarnwoude en RCH zijn zo goed als klaar dit seizoen. Samen met DSS vormen ze de middenmoot.

Terrasvogels – BSM
Bij Terrasvogels was er vooraf veel vertrouwen in een goede afloop van dit zes-punten-duel onderin de vierde klasse. De ploeg uit Santpoort stelde teleur. BSM won uiteindelijk met 0-2. Joran Bakx scoorde voor rust de 1-0. Terrasvogels kreeg daarna een uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar Jeroen Brouwer stopte de strafschop van Michael Kentrop. Na rust ging Terrasvogels nog meer op zoek naar de gelijkmaker, maar A-junior Tygo van der Wel schoot alle Santpoortse hoop aan duigen. BSM pakt drie hele belangrijke punten voor lijfsbehoud. Terrasvogels bevindt zich in zwaar weer.

Onze Gezellen – DSK
Lange tijd leek het duel in een bloedeloze 0-0 te eindigen. Pas in de laatste minuut vond Patrick Eggermont het doel namens Onze Gezellen, waardoor zijn ploeg een 1-0 overwinning behaalde. Onze Gezellen doet goede zaken in de strijd tegen nacompetitie. Otto Berendrecht en zijn mannen hebben een gat van vijf punten geslagen met DSK en Terrasvogels. De tuchtcommissie van de KNVB doet binnenkort uitspraak over de gestaakte wedstrijd tussen de twee concurrenten van Onze Gezellen.

Alle uitslagen, de stand en het resterende programma van de vierde klasse D vind je op onze klassenpagina.