Zondag 4e klasse D

Overwinning DIO doet spanning onderin 4D stijgen

Onderin de vierde klasse D wordt het met de week spannender. Geel-Wit, DIO, BSM, Onze Gezellen, Terrasvogels en DSK zijn met elkaar verwikkeld in een strijd om nacompetitie of, erger nog, degradatie te ontlopen. DIO deed op Tweede Paasdag goede zaken door Onze Gezellen thuis te verslaan en nam daarbij afstand van twee concurrenten.

Vorige week werd de wedstrijd tussen DIO en Onze Gezellen op het laatste moment geannuleerd, omdat de aangewezen scheidsrechter in de warming-up een blessure opliep. DIO-trainer Bryan Wijker baalde daar enorm van, maar was na afloop van het inhaalduel op Tweede Paasdag een blij man.

Op een prima bespeelbaar veld hadden beide elftallen veel last van de wind. Toch leek DIO daar beter mee om te kunnen gaan. Na drie minuten kwam de thuisploeg dan ook op voorsprong door een doelpunt van Youri Griffioen. Onze Gezellen moest in de achtervolging, want de ploeg van Otto Berendrecht heeft nog punten nodig om zich veilig te spelen. Kansen voor Nick Bouman en Yannick Bleeker volgden, maar de gelijkmaker bleef de eerste helft uit. Vooral de redding vlak voor rust van DIO-doelman De Back op een vrije trap van Bleeker was belangrijk.

Na rust probeerde Onze Gezellen het spel meer te bepalen. Het was wachten op de gelijkmaker, maar die viel pas halverwege de tweede helft. Nick Bouman zette zijn ploeg op gelijke hoogte. Onze Gezellen had het gevoel dat er meer te halen was, maar stond een minuut later weer op achterstand door een doelpunt van Donny Wiersma. Ab Zaatout besliste even later de wedstrijd door de 3-1 met behulp van de wind binnen te schieten.

Een erg belangrijke overwinning voor DIO wat drie punten afstand neemt van Geel-Wit. Geel-Wit staat nu dertiende en dat zou directe degradatie betekenen aan het einde van het seizoen. DIO heeft op papier een zwaarder programma voor de boeg dan Geel-Wit. Bryan Wijker van DIO deelt deze mening: “Maar we gaan zeker nog punten afsnoepen van de bovenste ploegen.” De laatste wedstrijd van het seizoen kan een heel belangrijke worden. DIO krijgt dan bezoek van de concurrent.

De stand, alle uitslagen en het resterende programma van de vierde klasse D vind je op onze klassenpagina.

(Foto homepage: Henk-Jan Visser)