Zondag 4e klasse D

Spaarnwoude bezorgt koploper HBC enorme kater

HBC is de koppositie kwijtgeraakt door een nederlaag bij Spaarnwoude. HBC begon goed aan de wedstrijd, maar keek tijdens de rust tegen een achterstand aan. De tweede helft ging de ploeg op jacht naar de gelijkmaker, maar vlak voor tijd scoorde de thuisclub de 3-1. Concurrent Schoten verspeelde zeer verrassend ook punten, maar leidt de vierde klasse weer.

Spaarnwoude liet eerder dit seizoen al zien het de bovenste ploegen bijzonder lastig te kunnen maken. RCH werd twee keer verslagen en tegen Schoten werd gelijk gespeeld. HBC was dus gewaarschuwd en wist ook dat alleen een overwinning zou tellen in de strijd om het kampioenschap. Peter van der Waart miste een aantal basisspelers die verblijven in het buitenland en aanvoerder Shehata raakte vorige week geblesseerd.

Spaarnwoude - HBC - Voetbal in Haarlem
Spaarnwoude gooide alles in de strijd tegen HBC.

De club uit Heemstede begon geconcentreerd aan de wedstrijd en nam het initiatief.  HBC liet de bal goed rondgaan en probeerde doelpuntenmachine Ronnie Nolles in stelling te brengen. Spaarnwoude zette daar een berg werklust tegenover. Het elftal van Edwin Eefting speelde nergens meer voor, maar nam het duel uiterst serieus. Na tien minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Jorri van der Aar benutte een strafschop. HBC moest op jacht naar de gelijkmaker, maar na een half uur spelen verdubbelde Jesse van Riessen de voorsprong.

Vlak voor het rustsignaal kwam HBC terug tot 2-1. Bart Griekspoor kreeg het doelpunt op zijn naam, maar Spaarnwoude was van mening dat doelman Patrick Kort de bal voor de doellijn stopte. De arbiter besloot na een discussie met zijn assistent anders en HBC was terug in de wedstrijd.

Na rust ging HBC meer op zoek naar de gelijkmaker. Neil van Hooff was vanaf de linkerkant regelmatig gevaarlijk, maar Nolles werd niet genoeg gezocht. Spaarnwoude irriteerde de bezoekers door bijvoorbeeld de bal nog even aan te raken bij een vrije trap of door nog door te lopen op de tegenstander als de bal al was gespeeld. HBC kwam niet tot het eigen spel. Ondertussen counterde de ploeg van Edwin Eefting er lustig op los.

HBC dacht halverwege de tweede helft op gelijke hoogte te komen, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Tien minuten voor het einde mocht Jorri van der Aar aanleggen voor zijn tweede strafschop. Een messcherpe counter van Spaarnwoude werd onreglementair ten einde gebracht door HBC-doelman Miezenbeek. Jorri van der Aar benutte de strafschop, waardoor zijn ploeg met 3-1 won.

Door de nederlaag van HBC kreeg Schoten de kans om uit te lopen. De ploegen deelden de koppositie met 57 punten. Tot ieders verrassing speelde Schoten gelijk bij DSK. De club uit Haarlem-Noord loopt dus slechts een puntje uit. Spaarnwoude stijgt een plek en bezet nu de zesde positie.

Alle uitslagen, de stand en het resterende programma van de vierde klasse D vind je op onze klassenpagina.