MidWest Cup

Zwanenburg naar halve finale MidWest Cup

Zwanenburg heeft de halve finale van de MidWest Cup bereikt. Na een enerverende avond in Schalkwijk stond er bij Olympia Haarlem na negentig minuten 1-2 op het scorebord.

Beide ploegen begonnen fel aan het duel. Olympia Haarlem had dan wel veelvuldig de bal, maar Zwanenburg gaf de thuisploeg, zeker op het middenveld, weinig ruimte. De spreekwoordelijke grens werd dan ook regelmatig opgezocht. Dat dit dan weer tot irritatie leidde bij Olympia bewees Faissal Benhaddi. Na een kwartier mocht hij inrukken na twee snelle, oliedomme gele kaarten. Met tien man veranderde er niet veel aan het spelbeeld. De betere kansen waren voor de thuisploeg. Dat kwam dan ook na 25 minuten op voorsprong nadat Randy de Wit de bal na een hoekschop kon binnenwerken. Hugo ter Hedde kreeg tweemaal de mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen, echter zag de nieuwe aanvaller van Olympia een kopbal net naast gaan en een schot van afstand op de tennisbaan van Overhout belanden.

Tien minuten na de thee kwam Zwanenburg langszij. Patrick Selvi kopte hard de gelijkmaker binnen. Met nog twintig minuten te gaan kwam de ploeg van Mehmet Simsek op voorsprong. Olympia kreeg de bal niet het eigen zestienmetergebied uit en na een flipperkastsituatie schoot Nick de Graaf de 1-2 binnen. Even later redde Olympia doelman Ronald van der Giezen stijlvol op een prachtig schot van Justin Schouten. De irritaties werden bij de thuisploeg steeds groter. Dit resulteerde dan ook dat ook Joey Salden en Hugo ter Hedde met rood mochten vertrekken. Ook Zwanenburg eindigde niet met elf man. Melle de Graaf mocht na twee gele kaarten inrukken.

Olympia Haarlem trainer Barry Tjeertes was na het duel zwaar teleurgesteld. “We hebben van onszelf verloren. We waren te veel met de scheidsrechter bezig. Drie rode kaarten hadden er zelfs vier kunnen zijn. Ik hoop dat we hier weer wat van leren. We hebben nog niet eerder in deze situatie gezeten. Je stelt een heel plan samen maar na een kwartier kan dat al de prullenbak in.”

Het programma van de MidWest Cup vind je op onze toernooipagina.

Tekst: Danny Prinsen