Nacompetitie

Zwanenburg met groot machtsvertoon naar finale

Runner-up van de zondag vierde klasse E, Zwanenburg, heeft de finale van de nacompetitie bereikt door competitiegenoot NFC met 0-4 te verslaan. De ploeg van Mehmet Simsek staat door de zege met één been in de derde klasse, want mocht de eindstrijd verloren worden van IVV dan heeft zijn team nóg twee kansen.

De halve finale verliep voor Zwanenburg makkelijker daar vooraf gedacht. NFC was de eerste ronde vrij geweest, terwijl Zwanenburg moeizaam VVA/Spartaan versloeg. De rust die de Amstelveense ploeg gekregen had, kende amper uitwerking op het veld. Zwanenburg was gedurende het hele duel de bovenliggende partij, al kon NFC in de eerste fase aardig meekomen. Kleine kansjes werden onbenut gelaten. Kort voor de rust werd de wedstrijd wel opengebroken. Mitch Sneiders mocht aanleggen voor een vrije trap en schoot de bal onhoudbaar achter de doelman van NFC: 0-1.

Snel in de tweede helft verdubbelde Zwanenburg de voorsprong. Nick de Graaff schoot in de verre hoek raak. Daarna was het een gelopen koers. Via twee treffers van Joshua von Mauw werd de score verder uitgebouwd naar 0-4. Zwanenburg kan zich gaan opmaken voor de finale van de nacompetitie. IVV is daarin de tegenstander, omdat de Landsmeerders DSS versloegen. Mocht Zwanenburg op eigen veld verliezen, dan volgen er nog twee herkansingen.

Alle uitslagen en het programma van de nacompetitie op zondag vind je hier.