Zondag 4e klasse D

Zondag 4D: Alliance ’22 alleen aan kop, onrust bij DIO

In de zondag vierde klasse D lijkt Alliance ’22 de verwachtingen als titelkandidaat waar te maken. De Haarlemmers versloegen het sterke Zwanenburg met 1-2. Onderin vinden we Terrasvogels terug. Na drie gespeelde wedstrijden is de ploeg van Cees Nuijens nog puntloos. Bij DIO kende men een onrustige week, maar werd deze afgesloten met een overwinning.

Tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen heeft Voetbal in Haarlem met diverse trainers uit de vierde klasse vooruit kunnen blikken op het nieuwe seizoen. Iedere trainer noemde Alliance ’22 als titelkandidaat, vaak samen met bijvoorbeeld Zwanenburg. Tijdens deze derde speelronde stonden de twee clubs tegenover elkaar.

Zwanenburg kwam voor rust op 1-0 door een doelpunt van Robin Poelsma. Na rust kreeg de thuisploeg een grote kans op de 2-0, echter was deze niet besteed aan Tim Hollander. Alliance ’22 greep daarna de macht en zorgde Thijmen de Vreeze voor de gelijkmaker. Duko de Vries kroonde zich tot matchwinner, waardoor de ploeg van Gidon Reinders Folmer trots aan kop gaat met een honderd procent score.

Vogelenzang - RCH - Voetbal in Haarlem
RCH won op bezoek bij Vogelenzang met 1-2. (Foto: Twitter RCH)

DSK werd tijdens de voorbeschouwingen genoemd als outsider. Met een tweede plek lijkt dat tot op heden te kloppen. Roland Ebbeling heeft zijn zaken op orde en zag zijn ploeg gister Terrasvogels met 4-2 verslaan. De bezoekers uit Santpoort namen wel brutaal de leiding via Niels Jansma. Rick Balaydin zorgde daarna voor de 1-1 en 2-1. Hennie Scheelings bouwde de voorsprong uit, maar Thom Specht bracht de spanning weer terug. Brian de Jong schoot de wedstrijd met de 4-2 in het slot. Terrasvogels is na drie duels nog puntloos.

RCH moest op bezoek bij Vogelenzang. Marvin Ketting zorgde met een laat doelpunt voor de drie punten voor zijn RCH: 1-2. De eerste twee doelpunten waren van Xander Roosen (RCH) en Nick van Nieuwenhuizen (Vogelenzang). RCH blijft in het spoor van de koplopers, terwijl Vogelenzang onderin bivakkeert.

Waterloo nam het thuis op tegen Onze Gezellen. Het duel eindigde in een 2-2 gelijkspel, waar Waterloo het meest van baalde. Ahmed Kortoglu zette zijn ploeg voor rust op voorsprong, waarna Koen Toussain Onze Gezellen weer op gelijke hoogte bracht. Mitch Dubbelaar zorgde na rust voor een nieuwe voorsprong voor de ploeg van Bert van Duijvenbode, maar Guus Bloem trok de stand toch weer gelijk. Dit deed hij uit een strafschop. Beide teams pakken met het gelijkspel het eerste punt.

HBC kent een prima start van dit seizoen en morste deze speelronde de eerste punten. Tegen een slim NFC werd het 1-1. HBC’er Bas Aarts zorgde nog voor rust voor de gelijkmaker. HBC vinden we na drie speelronden terug op plek drie. NFC staat zevende met vier punten uit drie duels.

HBC - NFC - Voetbal in Haarlem
HBC en NFC speelden met 1-1 gelijk. (Foto: nfc.nl)

Na een lang en moeilijk vorig seizoen, kent DIO-trainer Brian Wijker ook dit seizoen weer de nodige problemen. Vorige week stopten om verschillende redenen drie spelers en moest de trainer oplossingen bedenken. Diverse spelers speelden zodoende eerder op de dag met het tweede elftal. Tegen DSS kreeg DIO de kans alle perikelen van zich af te spelen. In een zeer open duels vlogen de kansen je om de oren. Met het nodige geluk trok DIO uiteindelijk aan het langste eind met 4-3.

Job van den Dries brak de ban. Hij zette de bezoekers op 0-1, wat ook de ruststand was. Na rust stelde DIO orde op zaken via Abdelmajid El Yousfi en Atif Harraou. DSS kwam weer langszij door een doelpunt van Max Henneman. Vijf minuten voor het einde benutte Kevin van der Meijde een strafschop voor DIO en leek de zege binnen. Job van den Dries dacht daar anders over door in blessuretijd de 3-3 voor zijn rekening te nemen. Uiteindelijk zorgde Mo Bouzeya voor een geluidsexplosie in Schalkwijk door in de 94e minuut de 4-3 voor DIO te maken. DIO heeft de eerste punten binnen en komt op gelijke hoogte met DSS.

De wedstrijd tussen BSM en Spaarnwoude ging door de Spaarndamse feestweek niet door en wordt 23 oktober gespeeld.

Alle uitslagen, de stand en het gehele programma van de zondag vierde klasse D vind je op onze klassenpagina.