Zondag 4e klasse D

4D: Alliance ’22 behoudt volle score, OG pakt belangrijke zege

De verschillen in de ‘Haarlemse’ vierde klasse D worden enorm. In de vijfde speelronde vergrootte de ongeslagen koploper Alliance ’22 het gat met Spaarnwoude en RCH, terwijl onderin promovendi Waterloo en Vogelenzang slechts één punt hebben. Onze Gezellen steeg door een overwinning op BSM drie plekken.

Alliance ’22 blijft vooralsnog de verwachtingen waarmaken. Ook het vijfde duel werd gewonnen, waardoor de ongeslagen ploeg van Gidon Reinders Folmer fier aan kop gaat. Bij DIO speelde zijn elftal een bijzonder sterke eerste helft en veegde het de vloer aan met de thuisploeg. Bij rust was de eindstand al behaald en bijzonder was dat er zes verschillende doelpuntenmakers waren. Wouter Schenk, Casama de Wit, Duko de Vries, Fouad Shoky, Steven Olie en Douwe Simon Thomas scoorden voor Alliance ’22. DIO vinden we terug op plek twaalf met drie punten uit vijf duels.

vogelenzang-zwanenburg - Voetbal in Haarlem
Vogelenzang en Zwanenburg gebroederlijk voor de wedstrijd. (Foto: FB Vogelenzang)

Zwanenburg blijft als enige club in het spoor van de koploper. Het team van Mehmet Simsek versloeg in Vogelenzang de plaatselijke voetbalvereniging met 1-6. Mark Mul opende voor rust de score. Patrick Frumeau deed na de thee iets terug voor de thuisploeg door een strafschop te benutten, maar daarna was het hek van de dam. Dani Hulst scoorde drie keer, Zafer Kandemir en een tweede goal van Mark Mul zorgden alsnog voor een ruime overwinning. Zwanenburg staat op de tweede plek met drie punten minder dan Alliance ’22. Vogelenzang bezet de laatste positie met slechts een enkel punt.

Spaarnwoude liet voor de eerste keer dit seizoen punten liggen. Tegen een dichtgespijkerd RCH kwam de ploeg van Edwin Eefting niet verder dan 1-1. Xander Roosen opende na een half uur spelen de score. Spaarnwoude werkte zich een slag in de rondte, maar de counters van RCH waren levensgevaarlijk. Tien minuten voor het laatste fluitsignaal zorgde Bart Vink alsnog voor de gelijkmaker. Voor RCH een domper en voelde het gelijkspel als een nederlaag. De ploegen bezetten na het gelijkspel de derde en vierde plek met tien punten. Het verschil is dat Spaarnwoude nog een wedstrijd tegoed heeft.

Spaarnwoude - RCH - Voetbal in Haarlem
Spaarnwoude en RCH deelden de punten. (Foto: RCH Twitter)

Terrasvogels leek voor de tweede week op rij een overwinning te boeken. Helaas voor trainer Cees Nuijens ging het toch nog mis, want NFC maakte in de slotfase de 3-2 en de 3-3. Voor de ploeg uit Santpoort scoorden Thom Specht en Niels Jansma. Terrasvogels vinden we terug op de tiende plek. NFC heeft een punt meer en staat achtste.

HBC en DSK deelden de punten, 1-1. In Heemstede startte de thuisploeg sterk en het was eigenlijk een wonder dat er voor rust niet gescoord werd. Na rust beet DSK wat meer van zich af, maar bleef HBC de bovenliggende partij. In de derde minuut van de blessuretijd leek Robin van der Linden HBC de drie punten te bezorgen met de 1-0. Echter lag de bal een minuut later aan de andere kant in het net. Een misverstand in de achterhoede van HBC gaf Patrick Geeven de kans op de gelijkmaker. Hij verzuimde niet. HBC staat nu op de zesde positie, DSK een plek lager.

Onze Gezellen boekte een uiterst belangrijke overwinning in Bennebroek. BSM van Fred van der Veldt werd met 2-4 verslagen. Dillen van der Aar zette BSM op voorsprong, waarna Koen Toussaint nog voor rust de 1-1 scoorde. In de tweede helft liep OG uit naar 1-4 door goals van Max Grootendorst, wederom Koen Toussaint en Thomas Scholten. Sem van der Meer scoorde nog tegen namens BSM, maar tevergeefs. Dillen van der Aar en Chris van Bakel moesten met rood voortijdig de douche opzoeken. OG kruipt door de overwinning weg van de onderste plekken en staat nu negende. BSM staat elfde met drie punten, maar mag nog een duel inhalen tegen Spaarnwoude.

Waterloo ging onderuit bij DSS, 3-0. Namens de thuisploeg scoorde Guido Weltevreden alle doelpunten. Het duel verliep lastiger voor DSS dan de uitslag doet voorkomen. Door de overwinning bezetten de Haarlemmers de vijfde plek. Waterloo staat voorlaatste.

Alle uitslagen, de stand en het volledige programma van de zondag vierde klasse D vind je op onze klassenpagina.