Zandvoort toont genade met Overbos

aug 16, 2017
Water-Zandvoort-Overbos-Voetbal-in-Haarlem

De kop is er af! De twintigste editie van de Haarlems Dagblad Cup is gisteravond gestart met het duel tussen zaterdag-derdeklassers Zandvoort en Overbos. Op eigen veld won Zandvoort met 2-0, echter had de score veel hoger moeten uitvallen. De aanwinsten van de ploeg lieten zich direct zien.

Trainer Ted Saunier van Zandvoort lijkt tot op zekere hoogte dit seizoen maar één taak te hebben. Hoe houd je een groep met een aantal zeer grote talenten die tevens individualistisch zijn bij elkaar en tevreden? Met Bud Water, Kas de Vries, Nigel Berg en Jesse de Haan heeft hij een voorhoede waar menig ploeg enkel van kan dromen. Toch schuilt er ook gevaar met vier van zulke spelers die ieder een knappe actie in huis hebben. Hebben ze oog voor elkaar?

Tegen Overbos liet de nieuwe Zandvoortse voorhoede zich direct gelden. De bezoekers werden opgejaagd en kwamen niet aan voetballen toe. De verdediging van de Hoofddorpers kreeg vooral het middelste gedeelte van de eerste helft totaal geen vat op de tegenstander, al moet gezegd worden dat trainer Maurice Kuijper veelal jongens gebruikte die hiervoor getraind hadden. Het verschil tussen de twee teams was in ieder geval goed zichtbaar.

Bud Water was een plaag voor zijn tegenstanders. (© ViH)

Jesse de Haan speelde gister een prima duel. De lichtvoetige aanvaller van Zandvoort opende na een kleine tien minuten de score. Overbos-verdediger gaf een verkeerde breedtepass die door De Haan werd onderschept. Hij schoot de bal daarna hard en beheerst voorbij doelman Donny Kool. Daarna was het vooral Zandvoort wat de klok sloeg. Overbos loerde op foutjes en kwam er daardoor een enkele keer goed uit.

Direct na rust verdubbelde Kas de Vries de score. De van FC Lisse overgekomen aanvaller schoot van dichtbij binnen en besliste de wedstrijd. De thuisploeg liet daarna – mede door de vele wissels – de touwtjes wat vieren, waardoor Overbos kansen kreeg op de 2-1. Die viel echter niet, waardoor Zandvoort uiteindelijk weer boven kwam drijven. Bud Water kreeg het laatste kwartier legio kansen op de volgende treffer, echter miste alle pogingen doeltreffendheid. Hij voerde zijn laatste acties te ver door en keek niet naar de in betere posities zijnde medespelers. Uiteindelijk maakte het voor de eindstand geen verschil, want Zandvoort won de eerste wedstrijd voor de Haarlems Dagblad Cup met 2-0.

Alle uitslagen en de standen van de poules vind je op onze toernooipagina.