MidWest Cup

EDO vindt tegen Bloemendaal makkelijk het net

Het eerste duel in poule C van de Haarlems Dagblad Cup is een eenvoudige prooi voor EDO geworden. In Haarlem-Noord werd Bloemendaal met 5-1 verslagen. Ondanks dat beide teams nog veel spelers misten was het niveauverschil tussen de eerste- en derdeklasser simpelweg te groot. Guus Rijs bekroonde zijn rentree bij EDO met een treffer.

Tijdens de warming-up was al zichtbaar dat zowel EDO als Bloemendaal nog de nodige spelers missen die wel geacht worden een basisplaats te kunnen bemachtigen. Trainers Koos Waslander van EDO en Tim Joon en Frank Drogtrop van Bloemendaal konden daardoor nieuwe spelers minuten laten maken om te bekijken wat de aanwinsten in hun mars hadden.

Rijs-Geldermans-EDO-Bloemendaal-Voetbal-in-Haarlem-2
De Bruïne (L) en Rijs (R). (© Noah van Hoogdalem)

De bezoekers begonnen niet verkeerd aan het duel, echter had EDO na tien minuten de zaken op orde en werd Bloemendaal met de rug tegen de muur gezet. Voordat Arsenio Snijders de Haarlemmers op 1-0 zette, kreeg Bloemendaal twee schietkansen die beiden over het doel van EDO-doelman Folke Maenhout vlogen. Snijders kon na een kwartier spelen de bal bij de tweede paal binnenwerken. Kort voor rust verdubbelde Bryan Dijkhuizen de score en was het duel gespeeld.

Na de rust ging EDO door met aanvallen. Guus Rijs – overgekomen van VSV – scoorde na een uur spelen zijn eerste treffer van het seizoen. Hij schoot de bal beheerst voorbij Bloemendaal-doelman Daan Kamp. Via Elroy Tuur verscheen de 4-0 op het scorebord, waarna Melvin Jordaan de eer kon redden voor de bezoekers. Het slotakkoord was voor EDO-invaller Yigitan Cayir. De rechtervleugelaanvaller schoot vlak voor tijd de bal hard in de verre hoek.

Komende zondag gaat EDO op bezoek bij Van Nispen. De laatste ploeg in deze poule is United/DAVO.

Alle uitslagen, de stand en het gehele programma van de Haarlems Dagblad Cup vind je op onze toernooipagina.