Haarlems Dagblad Cup ‘17-‘18: Meer dan een serie oefenwedstrijden

Vanavond barst de strijd om de winst van het grootste regionale voetbaltoernooi voor standaardelftallen weer los. De twintigste editie van de Haarlems Dagblad Cup gaat van start met het duel tussen zaterdag-derdeklassers Zandvoort en Overbos. Het toernooi wint de laatste jaren zowel aan kwantiteit als aan kwaliteit.

Een aantal jaar geleden leek de Haarlems Dagblad Cup haar populariteit te verliezen. Er waren incidenten, wedstrijden werden helemaal niet gespeeld en veel trainers zagen het toernooi als prima middel voor een serie oefenwedstrijden, maar namen het niet altijd even serieus. Inmiddels heeft SportConnection de organisatie stevig in handen en groeit het aantal deelnemers gestaag. Ook de prestige groeit en trainers maken serieus werk van de duels.

Vanavond begint in Zandvoort de nieuwe jaargang. Danny Barnhoorn van SportConnection kijkt er naar uit. “We zijn met die mooie finale van voor de zomer het vorige seizoen goed geëindigd, waardoor je automatisch al weer veel zin hebt om nu te beginnen,” vertelt de organisator aan Voetbal in Haarlem. “We zijn aardig gegroeid, want er doen nu 48 teams mee. Fantastisch. Meer deelnemers, meer wedstrijden.”

Dat het toernooi niet meer hetzelfde gezicht heeft als een aantal jaar geleden blijkt wel uit de mate waarin trainers de duels nu behandelen. Zandvoort-trainer Ted Saunier is daar een voorbeeld van. “We hebben een doelstelling bij de groep neergelegd,” zegt hij. “We willen verder komen in het toernooi. We hebben een zware poule met VSV, DSOV en Overbos, er is dus genoeg uitdaging. Ik zie het niet als veredelde oefenpotjes, ik wil echt ergens naar toe werken.”

Zijn collega van Overbos, Maurice Kuijper, vindt ook dat het meer is dan een oefenwedstrijd, maar heeft wel een andere aanloop naar het duel. “Voornamelijk de jongens die al getraind hebben gaan mee. Ik ben heel erg benieuwd hoe ver bepaalde spelers conditioneel en teamtactisch zijn.” Kuijpers is als nieuwe trainer van de club uit Hoofddorp pas kort geleden begonnen met zijn grotendeels nieuwe groep, waardoor het nog aftasten is. “Ik ben heel nieuwsgierig.”

Het duel start vanavond om 20.00 uur en wordt gespeeld op Sportpark Duintjesveld in Zandvoort. Arbiter Kees Wulf is aangesteld om de wedstrijd in goede banen te leiden. Het gehele programma van de Haarlems Dagblad Cup vind je op onze toernooipagina.

HDCup-Voetbal-in-Haarlem-01