Xavier Netteb matchwinnaar voor EDO

EDO-Hoofddorp was typisch zo’n wedstrijd met twee gezichten. Met een gezapige eerste helft, waarin de gasten moeiteloos overeind bleven en de thuisploeg het wel probeerde, maar er weinig tot niets van bakte. Maar met een tweede bedrijf waarin de gastheren gloeiden en vlamden, de werklust er van afspatte en de bezoekers geen poot meer aan de grond kregen. EDO won met 2-1.

De beste stuurlui staan natuurlijk altijd en overal aan wal. Maar soms zitten ze tijdens een voetbalwedstrijd bij EDO op de tribune. Zoals zondagmiddag. Eén van de aanwezige stuurlieden stond zuchtend en mokkend op na het rustsignaal van de prima leidende scheidsrechter Voogt: ,,Wat een dramatisch voetbal. Ik ben blij dat ik geen kaartje heb gekocht. Hoe dat kan? Ik ben over het hek geklommen, ha,ha,ha! Nou ja, weet je wat: ik drink er een paar in de kantine en kijk het dadelijk nog even aan. Wordt het niet beter, dan ga ik lekker naar moeder de vrouw.”

Koud kunstje
De man in kwestie had het bij het rechte eind. De eerste helft van de confrontatie tussen EDO en Hoofddorp deed, op een enkele opleving na, pijn aan de ogen. Hoofddorp was de minst slechte ploeg van de twee. De bezoekers kwamen af en toe zelfs goed door, vooral over de rechtervleugel. Rechterspits Revellino Vermeer was met zijn power en snelheid een plaag voor EDO-linksback Jeff Kemper. De spaarzame voorzetten van Vermeer waren ook best gevaarlijk. Zoals in de 31e minuut, waarbij Daan Siegerist van EDO onbedoeld een handje toestak. De lange centrale verdediger beoordeelde de voorzet volledig verkeerd en liep onder de bal door. Vervolgens was het voor de vrijstaande Jasmin Ramic een koud kunstje om de 0-1 binnen te schieten. Het was het enige hoogtepunt in de eerste helft.

© Voetbal in Haarlem

Opwekkends
Na de pauze stond er een totaal ander EDO in het veld. Plotseling speelden de mannen van trainer Koos Waslander met overtuiging, inzet, snelheid en vernuft. Hoofddorp werd krachtig in de tang genomen en bezweek al snel onder de toenemende druk. Daan Siegerist, die zich steeds vaker in de zestien van Hoofddorp meldde, kreeg de bal vanuit de kluts pardoes voor de voeten en bleef ijzig kalm: 1-1. Vervolgens bouwde de thuisploeg aan een fors overwicht en een voorsprong voor de gastheren hing nadrukkelijk in de lucht. ,,Er heeft vast en zeker iets lekkers in de thee gezeten”, constateerde de stuurman op de tribune. ,,Ik ben blij dat ik gebleven ben.”

Dorst
Toch duurde het tot vlak voor tijd voordat EDO alsnog de zege binnen sleepte. Jeff Kemper poeierde een vrije trap snoeihard in de handen van Hoofddorp-goalie Donovan Partosoebroto, die het gloeiende leder losliet, weer leek vast te pakken maar toch weer verloor. Xavier Netteb gaf de bal vervolgens het laatste zetje, waarmee de buit voor EDO binnen was en drie dure punten konden worden bijgeschreven. ,,Zo, dat was best een leuke tweede helft. Ik heb er dorst van gekregen en ga nog een biertje halen in de kantine”, meldde de stuurman op de tribune. ,,Moeder de vrouw moet nog maar even wachten.”

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A vind je op onze klassenpagina.