Zondag 1e klasse A

EDO deelt de punten met Zeeburgia

HFC EDO heeft afgelopen zondag met 1-1 gelijkgespeeld tegen het Amsterdamse Zeeburgia. Beide clubs schoten niet veel op met dit gelijke spel. EDO speelde een prima eerste helft, maar zag een 2-0 voorsprong door de neus geboord worden. Uiteindelijk trok Zeeburgia de stand verdiend gelijk.

Voor aanvang van de wedstrijd stonden beide ploegen in de middenmoot met allebei 4 punten. De winnaar zou dus aansluiting kunnen krijgen met de subtop. Dit gegeven zag je niet echt terug in de wedstrijd. In het eerste half uur was Zeeburgia de beter voetballende ploeg zonder dat ze echte kansen kregen. Dit in tegenstelling tot de thuisploeg. EDO kreeg in het eerste kwartier twee grote kansen, maar die waren niet besteed aan Ouass en Lomis.

Deze twee EDO-spelers waren het gevaarlijkst namens de Haarlemse ploeg. In de 16e minuut veroverde Lomis de bal op het middenveld, waarna hij een geweldige pass op Ouass verzond. De snelle vleugelaanvaller kwam hierdoor in een een-tegen-een situatie met de keeper van Zeeburgia. Hij verzuimde niet en rondde koelbloedig af.

De thuisploeg wilde hierna doordrukken en het was wederom Spiros Lomis die een fenomenale pass gaf achter de verdediging van de Amsterdammers. Spits Elroy Tuur zag zijn kans al schoon, maar rekende niet op laatste verdediger Boudchourt. De verdediger wilde de 0-2 voorkomen ten koste van alles en tikte de bal met zijn hand weg voordat Tuur ermee vandoor kon gaan. Normaliter een zuivere rode kaart. De scheidsrechter van deze middag was echter coulant, want Boudchourt kon blijven staan. Hij kreeg slechts geel. Een cruciale en foute beslissing van de scheidsrechter.

Nadat de spelers genoten hadden van een kwartiertje rust, gaf Zeeburgia vol gas. Ze kwamen beduidend beter uit de kleedkamer. Vooral linksbuiten Mouad Tissoudali was veelvuldig een plaag voor de verdediging van EDO. Na een uur spelen zette hij goed door aan de linkerkant, zijn voorzet bereikte Gregory Schaken en deze knalde de 1-1 prachtig binnen met zijn linker. Hierna was het Zeeburgia wat de klok sloeg. EDO verdedigde echter met man en macht waarbij aangetekend moet worden dat Daan Siegerist een zeer sterke wedstrijd speelde. Onthoud deze naam, we zullen nog veel van hem horen.

De hitte van deze middag eiste zijn tol, waardoor er geen echte kansen meer kwamen. De 1-1 was dan ook een terechte uitslag, al kende EDO een nare nasmaak door de cruciale beslissing van de arbiter.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A vind je op onze klassenpagina.