Gelijkspel in Reinaldapark

Er stond in de zaterdag 3e klasse A een ware topper op het programma. Voor het duel stonden de ploegen op plaats twee en drie op de ranglijst. HYS en Koninklijke HFC deelden de punten en dus was vooral IJmuiden de lachende derde.

Het eerste gevaar kwam van de thuisploeg. Nou ja gevaar… Mustafa Bekin ontliep buitenspel en kon uithalen. De bal ging zo hoog dat hij zelfs over de ballenvanger achter het doel heen ging. Ook hierna was het vooral de thuisploeg die tot mogelijkheden kwam. Een lange bal van Enrico Jagernath kon net niet goed verwerkt worden door Yigitcan Cayir, Emre Gungor schoot van afstand over en Ogulcan Sadiroglu werkte een hoekschop van Gungor over het doel.

Na een half uur kwam de ploeg van Simon Evers op voorsprong. Emre Akbiyik stuurde Cayir diep. Deze omspeelde zijn directe tegenstander en vond, na goed het overzicht te bewaren, Emre Gungor bij de tweede paal. De aanvoerder schoot prachtig in de verre hoek de 1-0 binnen. Het enige wapenfeit wat HFC hier tegenover kon stellen was een kopbal van Hernan Noorman. De spits kon zijn hoofd net niet goed tegen een voorzet van Joshua Baars zetten. (tekst gaat verder onder video)

In de tweede helft beet HFC meer van zich af. Mede door invaller Mike Guliker werden de bezoekers wat gevaarlijker. De aanvaller zag zijn eerste poging simpel gepakt worden door HYS doelman Mert Bayik. De sluitpost stond ook paraat bij een schot van Baars. Aan de andere kant redde HFC goalie Savan Oostenbrink zeer goed op een inzet vanaf rand zestienmetergebied van Yigitcan Cayir.

In de slotfase kwamen de bezoekers langszij. Een prachtige pass van Maarten van Rijckevorsel eindigde via het hoofd van Tijn Kaagman in de verre hoek achter Bayik. De ploeg van de druk coachende Feike Prins dacht hierna zelfs nog even aan de overwinning. Rick Olthof ontving een lange bal van Bart Nelis, legde de bal in een keer klaar en haalde uit. Helaas voor de invaller kon Bayik zijn inzet tot hoekschop verwerken. Uit diezelfde hoekschop kreeg Guliker nog de kans om HFC de drie punten te schenken. Zijn harde schot ging rakelings over.  In de blessuretijd kreeg HFC aanvoerder de rode kaart van scheidsrechter Van Egmond waar dit misschien ook afgedaan had kunnen worden met geel.

In de derde klasse A gaat IJmuiden aan kop. Op twee punten volgt Koninklijke HFC. Op plaats drie is Olympia Haarlem terug te vinden. De ploeg uit Schalkwijk heeft wel twee wedstrijden minder gespeeld.

De uitslagen en stand van de zaterdag 3e klasse A vind je op onze competititiepagina.

Tekst: Danny Prinsen
Foto: Voetbal in Haarlem
Video: HYS