Zaterdag 3e klasse B

VVC stopt titelaspiraties Zandvoort in ijskast

Alle ogen in 3B waren vandaag gericht op Sportpark Duintjesveld. Zandvoort moest winnen van VVC om aansluiting te behouden met de bovenste plekken in de derde klasse B. Geen makkelijke opgave, want VVC won vorige week zeer verdiend van koploper Kagia.

Zandvoort-trainer Laurens ten Heuvel heeft het moeilijk. Gedurende dit seizoen heeft hij weinig wedstrijden met dezelfde opstelling kunnen spelen en ook voor het duel met VVC was zijn ploeg niet compleet. Centrale verdediger Milan Berck Beelenkamp was geblesseerd en Boy Visser begon op de bank. De trainer van VVC, Rini van Roon, draait daarentegen prima met zijn ploeg. Zijn groep is fit, compleet en speelt uitstekend voetbal. Waar er vorig jaar nog wel eens reactie-voetbal gehanteerd werd, valt op dat zijn elftal dit jaar de bal eenvoudig rond laat gaan.

Zandvoort - VVC - Voetbal in Haarlem
VVC was te sterk voor Zandvoort.

Op een koud kunstgrasveld gebeurde er het eerste half uur niet veel noemenswaardig. VVC was wel gevaarlijker, maar Zandvoort-doelman Reinier Mutsaerts kreeg niet veel te doen. Zandvoort kreeg alleen een kans via Jesse de Haan, maar de spits schoot de bal naast het doel. Na het eerste half uur kwam Zandvoort wat meer in het spel en juist op dat moment brak VVC de ban. Een vrije trap links voor de goal ging aan iedereen voorbij, enkel Justin Luiten raakte de bal mijn zijn grote teen. De verdediger van Zandvoort zag tot zijn afgrijzen de bal voorbij zijn eigen doelman rollen.

Zandvoort moest in de achtervolging. Aan een gelijkspel had de ploeg van Ten Heuvel niets en dus kwam er wat meer brutaliteit in zijn ploeg. Eerst was het Luiten die zijn vrije trap stijlvol uit de hoek geplukt zag worden. Daarna kreeg wederom De Haan een kans, maar Thierry Wesseling keerde de poging. Met een 0-1 stand konden de teams aan de thee.

Direct na rust kon VVC het duel beslissen. Jesse van Wees schoot de bal echter wild over. Zandvoort probeerde van alles, maar kreeg geen vat op de bezoekers. Justin Luiten zorgde wel nog voor opwinding met een solo over 70 meter, maar hield er slechts een hoekschop aan over. Na een uur spelen moest ook nog de doelman van de thuisploeg geblesseerd van het veld. Ten Heuvel bracht Schmidt als reservedoelman en wisselde daarna Maurice Moll voor Boy Visser. Een vreemde wissel, want Zandvoort had nog 25 minuten tijd om minimaal twee keer te scoren. Je kunt je dan afvragen of een aanvaller inbrengen voor een andere aanvaller een slimme zet is. Bovendien bleef zijn ploeg te lang met vier verdedigers voetballen.

Een klein kwartier voor tijd ging Zandvoort achterin toch Ă©Ă©n-op-Ă©Ă©n spelen en kreeg direct de deksel op de neus. De net ingevallen Matthijs Kinkel was meerdere Zandvoorters te slim af en schoot binnen. Dat diezelfde Kinkel in de laatste minuut ook de 0-3 nog kon maken, was enkel voor de statistieken.

Wat vooral opviel was dat er geen enkele speler van Zandvoort opstond om zijn team bij de hand te nemen. Vreemd voor een groep die voor de helft bestaat uit spelers ouder dan 25 jaar. Er was onderling veel irritatie en onbegrip. De enige speler die zich op sommige momenten liet zien was Nigel Berg, maar VVC had dat door en isoleerde hem.

Door de nederlaag heeft Zandvoort nu al acht verliespunten meer dan koplopers VVC en Kagia. De hoop om kampioen te worden kan al vroeg in het seizoen de ijskast in. Over twee weken staat het duel met Kagia op het programma. Rini van Roon zal te spreken zijn over zijn VVC. Twee uitstekende overwinningen op concurrenten brengen de Nieuw Vennepers aan kop van de zaterdag derde klasse B.

Alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag derde klasse B vind je op onze klassenpagina.