Zaterdag 3e klasse B

IJmuiden heeft na zege bij Arsenal net zoveel punten als koploper

IJmuiden draait uitstekend in de zaterdag derde klasse B. Waar de ploeg vorig seizoen tot de laatste wedstrijd vocht om weg te blijven van de onderste plekken, draait het nu bovenin mee. Afgelopen zaterdag stond de topper tegen en bij Arsenal op het programma. De ploeg uit Amsterdam doet het ook verrassend goed en wordt als outsider gezien in de strijd om promotie.

IJmuiden moest het in deze wedstrijd doen zonder de sterkhouders Bob Schol (vakantie) en Kay Brouwer (geschorst). Met Wesley Heeres en Niels Stoker als vervangers moest de strijd aangegaan worden met Arsenal. Vanaf de aftrap toonde IJmuiden haar aanvallende bedoelingen en zette de thuisploeg onder druk. De bezoekers kregen de nodige mogelijkheden op een doelpunt en trainer Harvey Esajas van Arsenal zag dat zijn team het moeilijk had.

IJmuiden bleef ondertussen mogelijkheden op een doelpunt creëren, maar een doelpunt wilde niet vallen. De oude voetbalwet ging op toen een lange pass van Mitchel Post terechtkwam bij spits Milan van Essen. Van Essen werd in het strafschopgebied van Arsenal naar de grond gewerkt, echter gaf de arbiter aan door te spelen. Arsenal maakte in de daarop volgende aanval de onverdiende 1-0.

De ploeg van Anthony Correia raakte hierdoor even van slag, maar kon snel weer overgaan op pressievoetbal. Wederom kwam de thuisploeg in de problemen, maar Arsenal kon soms toch gevaarlijk worden door snelle uitvallen. Voor IJmuiden gold dat mogelijkheden creëren leuk is, maar de bal moet toch echt de doellijn passeren en dat was zaterdag een ander verhaal. Dat het hoog geklasseerde IJmuiden het veldoverwicht en de vele mogelijkheden niet heeft weten te benutten is voor vriend en vijand een raadsel.

Na rust gingen de bezoekers op jacht naar de gelijkmaker. Een corner van Fabian Roozen kwam na een kwartier spelen terecht bij Mitchel Post. Post kon de bal weer voorgeven, waarna Joshua Dominggus de bal op zijn beurt met het hoofd kon verlengen. Uiteindelijk scoorde Milan van Essen de meer dan verdiende gelijkmaker.

Milan van Essen scoorde wederom voor IJmuiden. (Foto: 1963-pictures.nl)

IJmuiden zette er een tandje bij en bracht Arsenal aan het wankelen. Diverse mogelijkheden werden door de bezoekers niet benut. Arsenal deelde wat speldenprikjes uit, maar de verdediging van IJmuiden was niet van plan nogmaals te capituleren. Net zoals vlak voor rust keeper Tom Hoogendijk een doelpunt wist te voorkomen, deed hij dat in de voorlaatste minuut weer.

Het sein voor IJmuiden om nog een versnelling hoger te gaan spelen en deze instelling werd beloond. In de laatste minuut gaf Diego Tajes, rechts op  het middenveld, een zeer listige pass op Fabian Roozen en diens voorzet kon door Patrick Eggermont achter de grabbelende keeper Danny de Lange in de touwen worden gekopt, 1-2. Alles wat IJmuiden is ontplofte. Het werd nog een paar minuten spannend maar na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Dorrestijn kon IJmuiden de dik verdiende drie punten bijschrijven.

De ploeg van Anthony Correia vinden we na de overwinning terug op de vierde plek, maar bij IJmuiden zeggen ze liever ‘gedeeld koploper’. Samen met VVC, Kagia en VEW zijn er achttien punten behaald. VVC en Kagia deden dat met een wedstrijd minder, VEW met hetzelfde aantal.

Alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag derde klasse B vind je op onze klassenpagina.