Zaterdag 3e klasse B

VVC breekt 3B weer open met zege op koploper Kagia

De spanning in de zaterdag derde klasse B is weer terug. De nog ongeslagen koploper Kagia verloor deze speelronde kansloos met 4-1 van VVC. Trainer Rini van Roon haalde met zijn VVC de angel uit het spel van Kagia en dat bleek de gouden greep.

Kagia-trainer Anton Wijsman kon na afloop niets anders doen dan berusten met de nederlaag. Zijn ploeg bracht aanvallend te weinig, maar had ook te maken gehad met een sterk VVC. Nog niet eerder dit seizoen was er een ploeg in staat geweest het spel van Kagia dusdanig te ontregelen waardoor de koploper achter de feiten aan liep.

VVC - Kagia - Voetbal in Haarlem
VVC won verdiend van Kagia met 4-1. (Foto: Cees van Hoogdalem)

Van onderschatting kon bij Kagia geen sprake zijn. De ploeg van Van Roon verloor pas één duel, terwijl alle andere wedstrijden winnend werden afgesloten. De trainer wilde zijn ploeg vanaf de eerste minuut zien strijden om elke bal en zo geschiedde. Binnen het kwartier kwam VVC dan ook op voorsprong. Darius Broxterman kon een prima aanval afronden.

Door de voorsprong kon VVC zich iets laten terugzakken. Een beeld wat we vaker zien bij de ploeg uit Nieuw Vennep en wat meestal succesvol is. De thuisploeg kreeg tijdens het restant van de eerste helft grote kansen om de voorsprong te verdubbelen, maar dit lukte pas op slag van rust. Jasper de Bie kon een voorzet van Rezgar Kasim binnen glijden. Kasim speelde iets meer aan de zijkant dan gebruikelijk, maar was heer en meester op het middenveld.

Na de thee probeerde Kagia zich terug te knokken in de wedstrijd. Patrick Schaap werd ingebracht om meer druk te kunnen geven. Echter konden alle ambitieuze plannen van Anton Wijsman snel de prullenbak in. Ruben Guda kon een vrije trap van Menno Martens keihard via de onderkant van de lat tegen de touwen werken.

Direct na de goal leken de bezoekers de spanning weer terug te brengen via Tijs van der Schinkel. Kagia ging direct weer op zoek naar de aansluitingstreffer en kreeg een aantal kansen, maar scoren lukte niet meer. Vlak voor tijd bracht Elroy Knol zelfs de 4-1 op het scorebord. Wederom uit een dood spelmoment. Een kracht van VVC.

Kagia leek de grote verliezer van het weekend door de nederlaag op concurrent VVC, maar de schade bleef beperkt. Zandvoort en IJmuiden verloren ook, waardoor de ploeg nog steeds aan de leiding gaat in de derde klasse B. VVC heeft evenveel verliespunten, maar een duel minder gespeeld.

Alle uitslagen, de stand en het gehele programma in de zaterdag derde klasse B vind je op onze klassenpagina.