Districtsbeker

VVC delft onderspit tegen Ajax 2

Wanneer de naam ‘Ajax’ te lezen valt in een voorbeschouwing verwacht men standaard technisch en gedreven voetbal. Gister bleek tijdens het duel om de districtsbeker tegen VVC niets minder waar. Het was VVC dat de reserves van de zaterdagtak van Ajax het moeilijk wist te maken. Dit alles moest gebeuren zonder Elroy Knol, die in de warming-up geblesseerd moest afhaken.

De strakke grasmat in Nieuw-Vennep was, ondanks de regenval, aardig droog en stroef. Zo kon het gebeuren dat er pas na een kwartier spelen het eerste Amsterdamse gevaar ontstond. Het was Danny Streekstra die met een behendig boogballetje Rio Uhlenbeek wist te vinden in het strafschopgebied. Diens voorzet bleek net te scherp voor Celso Uhlenbeek.

Het was duidelijk dat de ploeg van trainer Rini van Roon als doelstelling had. VVC zocht tijdens de opbouw van Ajax zo snel mogelijk de eigen helft om vervolgens bij een balverovering direct de lange bal te hanteren richting een van de buitenspelers. Na slordig balverlies van Ajax kon VVC via Stef Robberts uitbreken. Hij vond de snelle Jamil Da-Cruz die op zijn beurt Robberts weer vrij voor de keeper wist te zetten. Ajax-doelman Yassin Roosblad bewees meteen zijn waarde door de bal te pareren.

« van 14 »

Meer foto’s van dit duel zijn te bekijken én te bestellen op de website van onze huisfotograaf Cees van Hoogdalem.

In het eerste bedrijf deed VVC duidelijk niets onder voor de Amsterdammers. Ajax mocht het spel maken. Vooral de rechterkant via Manolito Joren en Rio Uhlenbeek was veelvuldig aanwezig in het spelbeeld. De Nieuw-Vennepers bleven rustig en stonden Ajax nauwelijks kansen toe. Duels werden gewonnen en de lange bal bleek zo nu en dan een wapen met de pijlsnelle Da-Cruz gesteund door Kevin van Vilsteren en Jasper de Bie.

Waar iedereen verwachtte met 0-0 te gaan rusten, hadden de bezoekers een ander plan. Na een schitterende pass van Tijs Ernest door de as van het veld, was het Jake Wollgarten die Celso Ulhenbeek wist te vinden. De lange spits hoefde alleen maar zijn voet tegen de bal te zetten en trof het doel. Met die 0-1 stand werd ook de rust bereikt.

Na de rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. De bij Ajax sterk ingevallen Cedric Main maakte met zijn snelheid en vooral kracht het de VVC-verdedigers knap lastig. De thuisploeg raakte vermoeid en kon nog maar mondjesmaat de helft van de tegenstander bereiken. Ajax voelde zich gesterkt en wist wederom via de rechterkant meer en meer de achterlijn te bereiken.

De immer hard werkende Donny van Zandwijk speelde met zijn verdedigende acties een belangrijke rol in de eindstand. Kramp bij Ajax speelde zijn deel en VVC kon niet meer de krachten aanspreken om nog een rol van betekenis te gaan spelen. Toen het laatste fluitsignaal van arbiter Beudeker viel, klonk er een zucht van opluchting bij beide ploegen.

VVC heeft na deze nederlaag plaatsing voor de volgende ronde niet meer in eigen hand. Dinsdag zal bekend worden of de ploeg van Rini van Roon de wedstrijd tegen RKAVIC om des keizers baard zal spelen of dat Hoofddorp zaterdag 1 een gigantische stunt kan neer zetten tegen de reserves van de Amsterdamse hoofdklasser.

Alle uitslagen, de stand en het resterende programma voor de districtsbeker vind je op onze toernooipagina.

[sam id=”11″ codes=”true”]