VSV (zon) krijgt de deksel op zijn neus

Van tevoren was al bekend dat AVV Swift een geduchte tegenstander was. Maar een goede voorbereiding gaf het thuispubliek een goed gevoel om deze tegenstander te bestrijden in de eerste wedstrijd van de competitie.

Na vier minuten was het al raak voor de Velserbroekers. Een voorzet van Randy Rietdijk werd ingekopt door Malcom Meijer. Een verdediger van Swift verlengde de bal achter zijn eigen keeper, 1-0. Lang kon VSV niet genieten. Want 3 minuten later werd een voorzet van de rechtsbuiten van Swift volgens scheidsrechter Groot met de arm gestopt door Haye Kamstra. De bal ging op  de stip en deze werd onberispelijk ingeschoten, 1-1.

Een mooie aanval rond de 18ee minuut van VSV, waarin Daan Tervoort 4 man het bos in stuurde eindigde bij Moreno Blom, die de trekker overhaalde en de 2-1 binnen schoot. Voor rust waren er over en weer wat kansen. Beide keepers hielden in deze fase hun doel schoon.

Na rust een zelfde spelbeeld. Vooral op het middenveld gaven beide ploegen veel ruimte weg. Omdat er zeer aanvallend werd gespeeld stonden de middenvelders van beide partijen hoog op en bij omschakelmomenten moesten dan vele meters worden overbrugd. VSV leek op een 3-1 voorsprong te komen. Maar kansen voor Rick Michielsen en Malcom Meijer werden niet verzilverd. Na een messcherpe corner van Rick liep Danny de Jong wel de 3-1 binnen.

Waar iedereen hierna verwachtte dat VSV de bus ging parkeren en ging counteren, bleef de ploeg toch vol de aanval zoeken. Een uitbal van Swift werd in de breedte verlengd. Een middenvelder van Swift kon geheel vrijstaand de aansluitingstreffer binnen schieten, 3-2. In een mum van tijd wist Swift ook de 3-3 te maken en zelfs de 3-4 binnen te schieten. Dit was tevens de eindstand en waar een gelijk spel misschien het meest redelijke was. VSV stond na een slechte fase in de tweede helft met lege handen. Uithuilen en opnieuw beginnen.

Tekst: Wilfred de Waal