Zondag 3e klasse C

VVH en Alliance ’22 delen de punten

VVH Velserbroek had een rommelige week achter de rug. Blessures en zieken teisterden de selectie. Hoofdtrainer Jeroen de Vries had samen met assistent Tom Demmers afgelopen week de grootste moeite om  een 3e klasse waardig elftal samen te stellen. Hierdoor kwam de bekerwedstijd tegen Zaandijk te vervallen met uitsluiting in het bekertoernooi tot gevolg. Alliance 22 wat onder leiding staat van de twee debuterende hoofdtrainers Tim Koppen en Willem de Vreeze zit qua grootte van de vereniging ruimer in de spelers, maar moest vandaag ook puzzelen. Toch lukte het beide clubs om er een leuke wedstrijd van te maken.

Onder leiding van scheidsrechter Puts trapte VVH Velserbroek af. De ruim opgekomen toeschouwers zagen onder het genot van een heerlijke najaarszon een leuke eerste helft, waarbij beide teams elkaar aftasten en het voetbal over het algemeen op het middenveld afspeelde waarbij Alliance druk uitoefende op de verdediging van de tricolores. Toch had VVH de eerste helft het betere van het spel. De onvermoeibare Sander Loogman liep veel gaten dicht en zorgde voor aanvallend gevaar.

Samen met dribbelkoning Mark van der Werff wisten ze de aanvallers van VVH veelvuldig te vinden. Het was echter een schitterende pass vooruit van ausputzer James Riebeek die aanvaller Duran Tuncer wist te vinden. De voorzet van Tuncer was op maat op spits Jordi Hurkmans die op onvoorstelbare wijze de bal achter keeper Oostenbrink knalde. Op een kwartier spelen leidde VVH met 1-0. Alliance bleef hoog druk zetten, waardoor keeper Van den Bogaard meerder malen voor de lange bal moest kiezen.

In de tweeëntwintigste minuut kwam zo een lange bal op het hoofd van Hurkmans, die de bal onberispelijk doorkopte en Van der Werff in staat stelde om de 2-0 aan te laten tekenen in het boekje van de scheidsrechter. De enige gele kaart van de wedstrijd kwam op naam van Wesley Sieraad van Alliance die Loogman onreglementair afstopte.

Alliance kwam na de rust veel beter uit de kleedkamer dan de thuisclub. De rood wit blauwe brigade werd genadeloos teruggedrongen en beide centrumverdedigers Joey Blom en James Riebeek moesten alle zeilen bijzetten om de gasten van de Zeedistelweg het scoren te beletten. Na een kwartier in de tweede helft moest doelman Van den Bogaard capituleren. Een goed uitgespeelde aanval van Alliance verdween in het net via Yannick van Graas. Alliance ’22 bleef de tweede helft de bovenliggende partij en bleef met goed verzorgt voetbal de aanval zoeken.

De verdediging van VVH met de gelegenheid backs Robbert van Wijk en Koen Vlaming boog wel maar brak niet. VVH deelde nog wel een aantal speldenprikken uit, maar het venijn zat er niet meer in. Nog Ă©Ă©n maal sprong de bank van VVH op. Na een corner van Loogman kopte Hurkmans snoeihard de bal in de doelmond van Alliance, maar werd goed gepareerd door keeper Oostenbrink. Alliance ging in het laatste kwartier alles of niets spelen. Dat resulteerde in de zesentachtigste minuut in de prachtig ingeschoten gelijkmaker van Laurens van Herk. Beide ploegen hielden Ă©Ă©n punt over aan de wedstrijd. De ploeg van Jeroen de Vries was gezien het spelbeeld van de tweede helft het meest tevreden. Alliance had qua voetbal wat ze in de tweede helft lieten zien, misschien wel meer verdient.

Tekst en foto: Paul Cramer