Districtsbeker

VSV onmachtig tegen Wijk aan Zee

Een wedstrijdje om de districtsbeker eind augustus heeft alleen maar voordelen. Elftallen spelen meteen gericht om een prijs, trainers kunnen kneden aan hun ideale opstelling en toeschouwers kunnen nog even genieten van de laatste zomerzon.

Vooral dat laatste was van toepassing op VSV-Wijk aan Zee. Want het werd al snel duidelijk dat beide ploegen niet om de finaleplaatsen zullen strijden en met alle afwezigen en geblesseerden zal met name VSV-coach Paul Meinders nog geen idee hebben hoe hij zijn ploeg in competitieverband de wei in moet sturen. Deze wedstrijd was VSV kansloos en werd het 0-2 voor Wijk aan Zee.

In de warming-up haakten Rick Wolfs en Jorian Faassen al geblesseerd af, waardoor de zaterdagtak van VSV met een fantasie-opstelling moest beginnen. Aanvoerder Roy Penders stond achterin en veroorzaakte een penalty, toen hij in plaats van de bal zijn directe tegenstander raakte. Die strafschop werd feilloos benut door de Wijk aan Zee-spits. Daarmee was het verhaal wel verteld van de eerste helft, want Wijk aan Zee hoefde niet meer en VSV kĆ³n niet meer.

Na rust werd het er niet veel beter op. De bezoekers, die ook bepaald geen indruk maakten, beperkten zich tot tegenhouden en VSV probeerde aan te vallen. Invaller Daan van der Hofstede kwam nog dichtbij met een schot dat boven op de lat eindigde, maar toen vijf minuten voor tijd Wijk aan Zee een schaarse counter tot doelpunt promoveerde was het pleit wel beslecht. De gasten wonnen, VSV likt de wonden en de toeschouwers moeten aan de after-sun en het koude bier.

Alle uitslagen en standen van de KNVB Districtsbeker vind je op onze bekerpagina.

Tekst en foto: Marcel Akerboom