Voetbal in Haarlem

Over het (amateur)voetbal in de regio Haarlem

Voorbeschouwing: perfect weer voor veel voetbal!

DoorRedactie

sep 18, 2015

Aan het weer zal het dit weekend niet liggen. Er wordt een zonnetje verwacht met tussendoor een paar buien. Prima weer dus om een wedstrijd te voetballen en om ergens een wedstrijd te bezoeken.

Op zaterdag mag Haarlem-Kennemerland gaan proberen om de ongeslagen status in de competitie te behouden. Tegenstander HBC is echter ook nog ongeslagen. Om 15.00 uur (!!) wordt er afgetrapt op het sportpark van HBC. In deze zaterdag 4e klasse B zijn er meer leuke wedstrijden. Onder andere Hoofddorp – Bloemendaal, VEW – RCH en VSV – Olympia Haarlem vinden morgen plaats.

In de zaterdag 3e klasse B speelt De Brug om 14.30 uur bij de nieuwe fusieclub Blauw-Wit Beursbengels. In IJmuiden treffen IJmuiden en Zandvoort elkaar. Een paar honderd meter verderop is de wedstrijd tussen Stormvogels en VVC.

HFC EDO is morgen gastheer voor de wedstrijd in de 2e klasse A tussen de zaterdagtak van de Haarlemmers en Monnickendam. EDO is het seizoen sterk begonnen en wil natuurlijk een goed vervolg hieraan geven.

Op zondag vinden er slechts vier wedstrijden plaats in de zondag Topklasse. De overige vier worden al op zaterdag gespeeld. Koninklijke HFC speelt zondag om 14.00 uur bij TEC in Tiel. TEC heeft drie punten meer dan de mannen van Pieter Mulders en dus is een overwinning erg belangrijk om aansluiting bij de middenmoot te behouden.

In de hoofdklasse A gaat HFC EDO proberen de eerste punten van dit seizoen binnen te halen. Om 14.00 uur is RKAVV uit Leidschendam te gast. VSV krijgt in de 1e klasse A Hoogland op bezoek. De mannen van Remco van Poeteren staan bovenaan na twee gespeelde wedstrijden.

In de 2e klasse A staat Velsen bovenaan. Om 14.00 uur trappen zij af, thuis tegen West Frisia. In de 2e klasse B heeft Hoofddorp het moeilijk. De eerste twee wedstrijden werden verloren. Zondag mogen ze op bezoek bij het als vierde geklasseerde ZSGOWMS.

Bloemendaal en VVH Velserbroek zijn in de 3e klasse B naarstig op zoek naar punten. Beide ploegen zijn nog puntloos. Bloemendaal speelt thuis tegen United/DAVO en VVH Velserbroek ontvangt KFC. Olympia Haarlem heeft in deze poule de volle buit uit twee wedstrijden, terwijl United/DAVO vier punten heeft behaald. Olympia Haarlem krijgt Meervogels 31 op bezoek. In de 3e klasse C doen DSOV en Zwanenburg het redelijk. Beide teams hebben drie punt. DSOV ontvangt zondag Fortius en Zwanenburg ontvangt Diemen.

In de 4e klasse D vinden we iedere week wel een aantal derby’s. Dit weekend speelt koploper Onze Gezellen thuis tegen Terrasvogels. Geel-Wit gaat op zoek naar de eerste punten tegen RCH. Op Sportpark Vergierdeweg spelen Schoten en DSS tegen elkaar. Beide teams zijn gedegradeerd uit de 3e klasse en kennen elkaar nog van vorig jaar. De overige wedstrijden zijn Alliance ’22 – DSK, DIO – Spaarnwoude, Velsenoord – BSM en HBC – SVIJ. DIOS is in de 4e klasse F nog zonder punten en mag naar Real Sranang.

Slechts tien teams zitten in de 5e klasse C. Vogelenzang en Waterloo hebben de eerste twee wedstrijden gewonnen. Vogelenzang ontvangt Nieuw Sloten en Waterloo gaat op bezoek bij Sloterdijk. HYS speelt uit bij OSC en THB trapt om 14.00 uur af thuis tegen DEVO ’58.

Sta je langs het veld en maak je net toevallig een foto van een geweldige actie of van de sfeer in de kleedkamer na een overwinning, stuur dan je foto, video of bericht naar onze Whatsapp Hotline: 0627495384 !

 

Door Redactie