Voorbeschouwing: Uitlopen, aanhaken of achterblijven.

Er vinden weer veel wedstrijden plaats aankomend weekend. De eerste contouren tekenen zich af in de diverse klassen. Welke clubs gaan er een voorsprong nemen op de concurrentie? Welke verenigingen gaan er aansluiten in de middenmoot en welke clubs bevinden zich in de hoek waar de klappen vallen? Een voorbeschouwing op de komende speelronde:

In de zaterdag derde klasse B mag De Brug het thuis opnemen tegen CTO 70. De mannen van trainer Chiel Schneider zijn nog puntloos en moeten echt aan de bak om 14.30 uur. Koninklijke HFC speelt thuis tegen IJmuiden. Voor HFC geldt dat een overwinning noodzakelijk is om aansluiting met de middenmoot te behouden. Stormvogels treft koploper Buitenveldert en Zandvoort speelt de kraker tegen VVC. Beide teams hebben zeven punten.

HFC EDO heeft na het verlies van vorige week iets recht te zetten tegen BOL. De Haarlemmers hebben in de tweede klasse A net zoveel punten als BOL. Overbos speelt uit tegen AMVJ.

Morgen staat de zaterdag vierde klasse B bol van de derby’s. Haarlem-Kennemerland – VSV, DSS – Alliance ’22 en Olympia Haarlem – HBC vallen op. Bloemendaal is nog puntloos en ontvangt thuis Jong Hercules. Verder mag VEW op bezoek bij Beverwijk, Hoofddorp gaat naar RAP en RCH is gastheer tegen UNO uit Hoofddorp.

Op zondag gaat de Topklasse verder met de zesde speelronde. Nadat Koninklijke HFC woensdag nog van FC Eindhoven uit de Jupiler League won, ontvangt de club om 14.00 uur Hercules. Bij winst sluiten de Haarlemmers aan bij de top van het klassement.

In de Hoofdklasse A gaat HFC EDO op zoek naar eerherstel. De brigade uit het Noordersportpark heeft nog geen enkel punt. Bij winst verlaat EDO de laatste plaats, want ook Leonidas is nog puntloos. Een erg belangrijke wedstrijd dus. VSV uit Velserbroek gaat zondag om 14.00 uur de krachten meten met Zeeburgia. De roemrijke club uit Amsterdam heeft slechts één punt, terwijl VSV gedeeld aan de leiding gaat in de eerste klasse A.

Velsen speelt een uitwedstrijd bij FC Uitgeest. De ploeg van trainer Pronk zit in een flow. De nieuwe mensen passen prima in de selectie en blijken een goede aanvulling. Na drie wedstrijden gaat de club aan kop in de tweede klasse A. Ondanks dat Hoofddorp nog geen punten behaald heeft dit seizoen, is er geen paniek. Zondag komt Pancratius op bezoek en kunnen de Hoofddorpers hun eerste punten in de tweede klasse B gaan binnenhalen.

Voor een aantal teams uit Haarlem en omgeving wordt het tijd dat er punten gehaald gaan worden in de derde klasse B. Bloemendaal en VVH Velserbroek staat op de 12e en 14e plek en dreigen aansluiting met de ploegen boven hen te verliezen. Bloemendaal speelt om 14.00 uur bij Beemster en VVH Velserbroek speelt uit bij WSV ’30. Olympia Haarlem en United/DAVO doen het niet slecht in deze klasse. United/DAVO neemt het thuis op tegen Beverwijk en Olympia Haarlem gaat op bezoek bij HSV. In de derde klasse C hebben DSOV en Zwanenburg het lastig. Beide teams hebben een uitwedstrijd in de agenda staan. DSOV speelt uit bij KDO en Zwanenburg bij OSV.

In de vierde klasse D gaat koploper HBC op bezoek bij DSS. DSS wil na het verlies bij Schoten iets rechtzetten en tegen wie kan dat beter dan tegen de nummer één. Verder zijn de wedstrijden: Terrasvogels – Geel-Wit, DSK – Velsenoord, BSM – Alliance ’22, SVIJ – Schoten, RCH – DIO en Spaarnwoude – Onze Gezellen. Weer veel burenruzies dus.

Na de gestaakte wedstrijd van de vorige speelronde gaat DIOS opnieuw proberen drie punten te pakken. De mannen uit Nieuw-Vennep spelen uit tegen Swift. DIOS staat nog op nul punten in de vierde klasse F. In de vijfde klasse C vinden we Vogelenzang. Vogelenzang staat ongeslagen bovenaan. Zondag mogen ze op bezoek bij DEVO ’58. HYS ontvangt Sloterdijk, Heemstede ontvangt OSC en Waterloo ontvangt THB.

 

(Foto: hetamsterdamschevoetbal.nl)