ViH Wintertoernooi prooi voor United/DAVO

Het eerste Voetbal in Haarlem Wintertoernooi is gewonnen door tweedeklasser United/DAVO. De ploeg van Sjoerd Hamann won vrijdag van gastheer Schoten en was gister veel te sterk voor Spaarnwoude. Levy van Nispen was de grote architect met twee goals. Schoten gaf in het tweede duel van de dag RCH een pak slaag.

Na de eerste twee duels op vrijdag ging Spaarnwoude aan kop, gevolgd door United/DAVO. Gister namen de twee teams het tegen elkaar op. Ondanks dat het bij United/DAVO niet altijd even lekker liep, werd de Spaarndamse vierdeklasser met 5-0 verslagen. Thierry de Bie opende de score en bepaalde de ruststand daarmee op 1-0.

Levy van Nispen - Voetbal in Haarlem
Levy van Nispen was van grote waarde voor United/DAVO. (Foto: Cees van Hoogdalem)

Snel na rust verdubbelde Frencel Lewis de voorsprong voor United. Daarna was de hoofdrol voor Levy van Nispen. De spits liet wederom zien van grote klasse te zijn. Na de 3-0, zorgde hij op schitterende wijze voor de 4-0. Op de rand van het strafschopgebied ving de aanvaller een afgeslagen hoekschop op. Hij passeerde daarna vier man en verschalkte de doelman van Spaarnwoude door de benen. Het hoogtepunt van het duel. Fouad Benfeqira bepaalde de eindstand op 5-0.

United - Spaarnwoude - Voetbal in Haarlem
Foto: Cees van Hoogdalem

United/DAVO pakte door de winst ook meteen de eindzege van het toernooi. Coach Sjoerd Hamann was te spreken over de twee oefenduels. Vooral tijdens het vrijdagavondduel met Schoten kreeg zijn ploeg de weerstand die hij gehoopt had. “Ik heb dingen gezien die we kunnen gebruiken voor het duel tegen Hoofddorp,” reageerde hij na afloop. “Dat is direct een belangrijke wedstrijd,” keek hij vooruit.

Schoten - RCH - Voetbal in Haarlem
Foto: Cees van Hoogdalem

In het tweede duel van de dag nam Schoten het op tegen RCH. Al vrij snel werd duidelijk dat de ploeg van Jasper Ketting een maatje te groot was voor de vierdeklasser uit Heemstede. Alpay Kilic opende de score voor Schoten. Via Lennaert Stuur kwam de de derdeklasser op 2-0 en 3-0. Sven Bonhof was de maker van de 4-0, waarna Terence van Kampen de laatste twee doelpunten van Schoten op zijn naam zette. Tussendoor scoorde Danny Rathebe de eretreffer voor RCH. Door de overwinning eindigt Schoten het toernooi op de tweede plek.

De eindstand:
1. United/DAVO 2 – 6 (7 – 1)
2. Schoten 2 – 3 (7 – 3)
3. Spaarnwoude 2 – 3 (2 – 5)
4. RCH 2 – 0 (1 – 8)

 

[sam id=”11″ codes=”true”]