Zondag Hoofdklasse A

Verdedigende blunders nekken Velsen

Velsen zit in een slump met als gevolg een lage plek op de ranglijst met slechts twee ploegen nog onder zich. Opmerkelijk feit: zowel tegen V.O.C. als S.D.O. , de ploegen in kwestie, werd verloren en niet gescoord. Tegenstander Alphense Boys, de nummer 5, doet het tegenwoordig alleen nog maar met eigen jeugd en stapt misschien volgend seizoen horizontaal over naar de zaterdag, net als een paar andere hoofdklassers.

Velsen verwelkomde Daniel Zuiverloon terug in de basis na hamstringmalheur en trad eindelijk weer eens redelijk compleet aan. De bedrijvige middenvelder hield het 63 minuten vol tot zijn lies opspeelde en liep na afloop van het met 2-3 verloren duel met een mix van ongeloof en vertwijfeling van het veld.’’ Dit is echt ongelooflijk. Nog nooit zo iets meegemaakt. Die gasten creëren niks maar lopen wel met een overwinning van het veld en scoren driemaal. Bizar! Kennelijk moet de gifbeker helemaal leeg bij ons . Vorige week in Emmen hetzelfde verhaal. We komen vandaag met 2-1 voor, er is geen vuiltje aan de lucht en je gaat toch onderuit,’’ verzuchtte Zuiverloon die om warm te blijven tijdens de rust nog wat sprintjes trok.

Het was inderdaad zuur voor Velsen en bijna niet te bevatten wat zich zondagmiddag in Driehuis afspeelde. Velsen was vanaf acquit de bovenliggende partij maar zag toch Alphense Boys op het kwartier de score openen. Remco van Dam gleed weg, de spits van de gasten zei’’ dank je wel “en bleef uiterst koelbloedig in een 1 op 1 situatie met de keeper van de thuisclub;0-1. Toch ging Velsen niet bij de pakken neerzitten en zag Daniel Zuiverloon ( op de voet van de keeper) en Marc Kloosterboer ( kopbal tegen de keeper aan) heel dicht bij de verdiende gelijkmaker geraken.

Die gelijkmaker, de eerste goal op eigen bodem in het 5e thuisduel, kwam er luttele seconden na rust toen Daniel Zuiverloon werd gelanceerd en binnen de zestien meter ten val werd gebracht. Rachad Madi bleef koelbloedig en tekende voor de gelijkmaker. Toen Marc Kloosterboer even later uit een rebound na een corner Velsen verdiend op een 2-1 voorsprong zette, leek alles in kan en kruiken. Leek, want verdediger Bryan Dijkhuizen besloot de gasten een helpende hand aan te rijken. De onfortuinlijke verdediger speelde ongehinderd (te) hard terug op zijn keeper die echter zijn goal had verlaten; 2-2. Toch bleef Velsen niet bij de pakken neerzitten en ging verwoed op jacht naar de verdiende volle winst.

Met nog twee minuten op de klok leek invaller Ayrton Dol dichtbij de volle winst maar zag een medespeler over het hoofd en vuurde gehaast over. Een remise leek onvermijdelijk tot minuut 93 (!). Pechvogel Bryan Dijkhuizen schatte een dieptepass verkeerd in, bood daardoor zijn tegenstander een vrije doortocht, die kapte nog een aanstormende verdediger uit en vuurde met links de bal vlak langs de paal;2-3. Seconden later blies de referee af en stond Velsen wederom met lege handen in een fascinerend duel met wat opstootjes en aardig wat gele kaarten waarin het domineerde maar toch onderuit ging.

Daniel Zuiverloon kon er niet bij maar bleef nuchter in zijn analyse.’’ Uiteindelijk moet je zelf meer scoren. De kansen hebben we gehad. Hun keeper was de uitblinker en dat zegt toch genoeg?’’ aldus de man die na hamstring malheur weer bezig is fit te worden. ‘’ Met mijn hamstring gaat het behoorlijk maar vandaag voelde ik mijn lies opspelen. In overleg met de fysiotherapeut hadden we vooraf al besloten dat ik vandaag een uur zou spelen. Ik ben redelijk tevreden. Ik bereidde een strafschop voor en gaf een behoorlijk aantal voorzetten die helaas niet allemaal een medespeler vonden maar dat is natuurlijk ook ritme wat ik nog ontbeer. Laten we volgende week in Hoogeveen maar gaan vlammen tegen de koploper maar nu loop ik met een wel heel katterig gevoel het veld af. Wat doet dit zeer zeg, ongelooflijk!’’