Remise met perspectief

Met slechts zeven goals in zeven duels is het wel duidelijk waar het aan schort bij Velsen. Aanvallend valt het tegen, ook al als je in ogenschouw neemt dat bij S.J.C. uit er maar liefst vier uitgoals te bewonderen waren. Op eigen bodem wachtte Velsen na drie duels nog steeds op de eerste treffer. Zou het tij worden gekeerd tegen Purmerstejin? Een inhaalduel want nog maar een paar weken geleden stond het hoofdveld blank na hevige regenval.

Zondagmiddag: 13.30 uur. Alle ingrediënten waren er voor een leuk duel. Aardig wat publiek, een volgelopen terras voor het clubhuis, een heerlijk herfstzonnetje en een half uur later twee ploegen die er voor gingen. Tomeloze inzet, venijnige maar sportieve, felle duels en een scheidsrechter die niet voor elk wissewasje floot. Helaas kwam Velsen wederom niet tot een treffer maar mocht zich op basis van de 2e helft morele winnaar voelen. Het 0-0 gelijke spel bood het nodige perspectief, al zal er aanvallend nog veel moeten verbeteren bij de geel-blauwen.

Dat zag ook trainer Ronald Dooijeweerd. ’’Ik moet een groot compliment geven aan mijn ploeg. Met zoveel afwezigen zo presteren, vervult mij met trots,’’ aldus de optimistische Marker.

Zeker, Velsen had in de beginfase even wat te behappen met de pijlsnelle spitsen uit Purmerend maar wist naarmate het eerste bedrijf vorderde ook zelf wat speldenprikjes uit te delen. Frencel Lewis kopte vlak voor rust behendig in maar zag de boomlange doelverdediger met een katachtige reactie redding brengen. Na rust werden de ruimtes als maar groter en nam Velsen brutaal het heft in handen en was duidelijk de bovenliggende partij.

Vooral over de linkervleugel waar Marc Kloosterboer met zijn directe tegenstander felle en fascinerende (loop)duels uitvocht. De fysiek sterke linkerspits komt net terug van een lastige blessure maar toonde aan een meerwaarde te zijn. Keer op keer wurmde Kloosterboer zich langs zijn tegenstander maar zijn voorzetten bereikten maar niet de twee spitsen van Velsen. Aan de andere kant kwam keeper Bas Schol bij wat spaarzame mogelijkheden van Purmersteijn tweemaal als winnaar uit de strijd. ‘’Targetman’’Patrick Castricum kwam op het uur nog binnen de lijnen, werkte keihard, sleurde er op los, deelde behoorlijk uit maar miste net steeds dat kleine beetje finesse om de gasten pijn te doen.

Ronald Dooijeweerd was na afloop helder in zijn analyse .’’Vooraf was ik met een punt tevreden geweest, maar op basis van de tweede helft vond ik dat wij de bovenliggende partij waren en hadden moeten winnen maar helaas we misten net dat beetje extra om tot scoren te komen, jammer. We hebben in ieder geval een punt gesprokkeld. Ik ben supertrots op mijn jongens die collectief tot het gaatje gingen en niet verzaakten. Met zoveel afwezigen heb ik bewondering voor onze wisselspelers die optimaal presteerden. Grote klasse hoor,’’ reageerde de trainer die volgende week met zijn ploeg afreist naar laagvlieger Emmen.

Hans Akkerman
Foto: Frans van der Horst