Voetbal in Haarlem

Velsen uitgeschakeld door derdeklasser Benschop

feb 22, 2018
Velsen-Benschop-Voetbal-in-Haarlem (1)

Velsen heeft zichzelf een slechte dienst bewezen. In de achtste finale van de KNVB Districtsbeker werd met 0-1 verloren van zaterdag derdeklasser VV Benschop. De ploeg uit Driehuis miste grote kansen en kreeg kort voor tijd de deksel op neus.

De wedstrijd begon twintig minuten later dan gepland. Benschop-trainer Sluis vond dat de lijnen op het veld te slecht te zien waren. Zodoende werd de terreinman van Velsen aan het werk gezet om de lijnen beter zichtbaar te maken. Bij de thuisploeg ontbraken doelman Sander van der Lugt, aanvoerder Remco van Dam (beiden geblesseerd) en spits Patrick Castricum. De aanvalsleider is disciplinair geschorst na het niet komen opdagen voor het competitieduel tegen DEM.

In de eerste helft was het verschil in klasse niet te zien. Beide ploegen creëerden redelijk wat kansen. Zo zag Marc Kloosterboer zijn kopbal van de lijn gehaald worden en kopte Mischa Plug de bal net naast het doel. Aan de ander kant bereikte Thomas Banfi met een mooi hakje mede-aanvaller Mike Vergouw, maar zijn inzet ging net naast het Velsen-doel.

De tweede helft werd meer eenrichtingsverkeer. De ploeg van Ton Pronk trok ten aanval en waar mogelijk brak Benschop uit. Velsen had na een minuut of tien op voorsprong kunnen komen – eigenlijk moeten komen – maar Jesse van der Meer schoot van een meter of zes hard over. Hierna kreeg Plug de kans om uit te halen, maar de verdediger zag zijn schot prachtig gekeerd worden door Benschop-doelman Mitchell van Oort.

Helaas voor Velsen trad de aloude voetbalwet in werking. Als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander dat. Vijf minuten voor tijd werkte Mike Vergouw een vrije trap van Jeroen Lamboo achter Velsen-goalie Danny Does. Velsen probeerde het hierna nog wel maar tot scoren kwam het niet meer.

Alle uitslagen in het toernooi om de districtsbeker vind je op onze toernooipagina.