TrendingZondag 1e klasse A

Daniel Man gelooft in kansen Velsen

Velsen draait een prima seizoen in de 1e klasse. Tegenstander Hoofddorp beduidend minder.

Vorig seizoen nog een keurige 4e plek achter kampioen H.B.C. en nacompetitie en nu troosteloos gedeeld onderaan met SCPB’22. Maar de krachtsverschillen zijn marginaal in deze klasse blijkt wekelijks. Velsen zou bij winst aansluiten bij de top en bij verlies in de brede middenmoot belanden.

Blije gezichten

Zondagmiddag: 16.00 uur. Alleen maar lachende en blije gezichten na afloop. Bij Velsen regeert nadrukkelijk optimisme na de 2-0 overwinning op hekkensluiter Hoofddorp dat weliswaar aardig begon maar schietkansen nogal onhandig verprutste. Dat kwamen de Polderbewoners duur te staan want op het half uur wurmde Tim Groenewoud van dichtbij een afgemeten voorzet van Splinter Haasbeek over de doellijn. Eigenlijk de eerste geslaagde aanval van de gastheer! Verder viel er weinig te genieten voor de pauze in een rommelig duel waarin Velsen maar niet over de rechterflank opereerde tot zichtbaar ongenoegen van Daniel Zuiverloon en Tim Groenewoud.

‘’We houden elkaar scherp’’

’’Het was inderdaad niet best maar we waren wel in control vond ik,’’ analyseerde aanvoerder Daniel Man die met aanstekelijk enthousiasme constateerde dat het jonge team van Adri Looijen een team is. Daniel:’’ Ja, het klikt. We houden elkaar scherp en zijn in staat met ons jonge team wedstrijden als deze te killen. Wat zo mooi is vandaag: wij winnen en de concurrentie laat punten liggen en we staan nu nog maar een punt achter op nummer 2 en op slechts drie punten van de koploper. Kijk, we gaan niet zo maar kampioen worden hoor maar stiekem hopen we nu natuurlijk wel een beetje op nacompetitievoetbal,’’ klonk het optimistisch en vastberaden uit de mond van de controlerende middenvelder die zich bij Velsen als een vis in het water voelt.

Velsen in control

Na rust liet Velsen kansen onbenut maar nooit kreeg je het idee dat de gasten langszij konden komen. Daarvoor gingen teveel duels verloren en won Velsen de slag op het middenveld. Dat Cedric Girault seconden voor tijd een splijtende pass van Jort Nierop omzette in 2-0 maakte een eind aan het doemscenario voor Velsen dat Hoofddorp wellicht nog sneaky een puntje zou kunnen meepikken.

’’Natuurlijk hou je daar rekening mee maar eigenlijk ben ik geen moment zenuwachtig of bang geweest voor dat scenario. Nu twee weken rust en dan weer volle bak,’’ sloot Daniel Man af die voor zichzelf nog wel een verbeterpunt zag. Daniel (lachend);’’ Scoren en niet nadenken bij een schietkans maar gelijk uithalen. Dat kan en moet beter vind ik oprecht.’’

Hans Akkerman