Voetbal in Haarlem

V.S.V. na rust op stoom

mei 28, 2023

Met 9 zeges, 7 remises en 9 verliespartijen nestelde nieuwkomer V.S.V. zich keurig in de brede middenmoot. Normaliter geen vuiltje aan de lucht, maar dit seizoen is het door de K.N.V.B. anders geregeld.

Dus nog niet veilig want de Velserbroekers koesterden slechts twee punten voorsprong op naast belager Real Sranang. Laten die twee ploegen nou net op de laatste speeldag elkaar treffen. De uitgangspositie voor V.S.V. glashelder: niet verliezen! Bij verlies dienen er dan nog extra wedstrijden te worden verspeeld voor handhaving en daar zaten Paul Meinders & co natuurlijk niet op te wachten na een sportief goed seizoen.

‘’De bus parkeren’’

‘’Ik hanteer vandaag de ‘’Mourinho tactiek’’, dichtspijkeren, de bus parkeren en met veel snelheid voorin toeslaan,’’ poneerde Meinders met veel overtuiging vooraf. In de rust moet hij toch vreemd hebben opgekeken. V.S.V. acteerde dramatisch slecht, kwam in de 8e minuut al door matig verdedigen met 0-1 achter tegen een beter combinerende en correct voetballende tegenstander die alleen ‘’vergat’’ voor rust het verschil te maken.

Ruime 5-1 zege

Meinders greep adequaat en kordaat in en bracht Max Hummel en Donny Klok binnen de lijnen. ’’ Het leek nergens op voor rust,’’ beaamde de trouwe oefenmeester sinds jaar en dag. Binnen het uur hadden Klok (2x) en Hummel de achterstand al afdoende gerepareerd;3-1. Vanaf de eerste balomwenteling na de pauze was de veldbezetting veel beter voor elkaar. De Amsterdamse ‘’pleintjesvoetballers’’ geloofden het wel na 3-1 en toen er een kwartier voor tijd een pauze werd ingelast van tien minuten omdat de Amsterdamse grensrechter demonstratief voorkwam dat een V.S.V.-speler een corner kon nemen en terecht van het veld werd gestuurd, vloeiden na het gedwongen oponthoud alle krachten weg bij de tegenstander. Opnieuw Max Hummel en een wonderschone voorzet/lob van verdediger Remco Knol bepaalden de eindstand op 5-1.

‘’Toch lekker hoor dat ik in de rust twee verse krachten kon brengen. We zijn nu veilig, gaan nu wat drinken met elkaar. Volgend seizoen komen er een paar spelers bij, dus je begrijpt wel dat ik nu een meer dan tevreden mens ben,’’ sloot Meinders opgewekt af met een kamerbrede glimlach rond zijn kaken.