Barry Tjeertes maakt overstap van United/DAVO naar ZSGOWMS

Barry Tjeertes houdt het voor gezien bij derdeklasser United/DAVO. De centrale verdediger gaat mee met zijn huidige trainer Murat Böke naar ZSGOWMS. De Amsterdamse club heeft ambitie en Tjeertes is enthousiast over het project bij de club.

De 25-jarige aanvoerder besloot tijdens de winterstop weer op een hoger niveau te willen voetballen. “Ik heb met een aantal clubs gesproken, maar de ambitie van ZSGOWMS sprak mij het meest aan,” aldus Tjeertes. De Amsterdamse club staat op dit moment op de tweede plek in de tweede klasse.

Het was een beslissing waar Barry wel even over na heeft moeten denken. “Ik kwam bij United/DAVO om het plezier in het voetballen terug te krijgen, dat is gelukt. Ik voelde me vanaf week één echt thuis,” vervolgt hij. “Ik ben net 25 jaar oud geworden en wil er zo lang mogelijk alles uithalen. In mijn verleden heb ik dat niet gedaan. Nu kom ik op een leeftijd dat je daar spijt van krijgt. Daarom ben ik extra gemotiveerd om alsnog er alles uit te halen.”

Dat de keuze uiteindelijk op de club in Amsterdam is gevallen heeft ook te maken met de keuze van zijn huidige trainer. Böke vertrekt na dit seizoen bij United/DAVO en gaat aan de slag bij ZSGOWMS. “Ook een terugkeer naar EDO was een optie, maar uiteindelijk kreeg ik het beste gevoel bij ZSGOWMS,” aldus Tjeertes.

Tjeertes is bezig aan zijn eerste seizoen bij United/DAVO wat lang meedeed om de eerste plaats in de derde klasse B. De laatste weken laat de Haarlemse club een aantal steken vallen, waardoor de ploeg nu negen punten achterstand op koploper KFC heeft. “Het kampioenschap behalen gaat helaas niet meer lukken, maar gelukkig hebben we een periodetitel. We zullen wel uit een ander vaatje moeten tappen, dat is duidelijk.”