United/DAVO stunt met Ayhan Gargili als nieuwe trainer

United/DAVO heeft een nieuwe trainer voor het volgende seizoen. Ayhan Gargili wordt na de zomerstop de nieuwe eindverantwoordelijke in Schalkwijk.

“En daar zijn we best trots op”, aldus Sjoerd Hamann namens United/DAVO. Hamann is na het debacle met de trainers van dit seizoen met een aantal andere bekenden van de club een nieuwe technische commissie begonnen. “We gingen op zoek naar een nieuwe trainer voor de club.”

“We begonnen natuurlijk vrij laat met de zoektocht. Maar soms heb je ook een beetje geluk. De gesprekken met Ayhan waren goed. Het ging er gemoedelijk aan toe. En eigenlijk waren we er snel uit”, vervolgt Hamann. “Ayhan heeft een uitgesproken mening over hoe hij tegen het spelletje aankijkt. En dat kwam goed uit. Wij zijn ook niet op ons mondje gevallen. Dus het klikte snel. Hij past qua persoonlijkheid wel bij United/DAVO.”

De afgelopen maanden waren voor United/DAVO geen gemakkelijke. Eerst werd er afscheid genomen van Wessel Colijn. Zijn opvolger Tom Jacob was ook snel weg. Nu staat Chiel Schneider voor de groep. “We mogen onze handjes dichtknijpen dat er wat mensen zijn opgestaan om te helpen. Chiel is er daar een van. We zijn blij dat hij het seizoen wil afmaken. We kunnen ons nu weer met voetbal bezig houden”

Vanaf volgend seizoen gaat Ayhan Gargili proberen om United/DAVO een stap verder te brengen. “We zijn er als United/DAVO trots op dat Ayhan bij ons komt trainen.”

Gargili zelf blijft er vrij rustig onder. “Ik kijk ook naar het hele plaatje. Hoe presenteert de club zich in de gesprekken? Zijn er raakvlakken? Dat soort zaken. En eigenlijk had United/DAVO de boel prima op orde. Ze hadden zich goed voorbereid en daar hou ik wel van. Hoe ze mij benaderde vond ik zeer prettig.”

“En, niet onbelangrijk, ze wilden meedenken over hoe we de zaterdag moesten gaan invullen. Ik ben volgend seizoen coach van Vitesse O-21 dus het kan een keer gebeuren dat ik er op zaterdag niet bij kan zijn. Maar dat vonden ze helemaal geen probleem. Daar sprak alleen maar respect uit.” Sjoerd Hamann: “Dat Ayhan soms wat overlapping heeft met Vitesse is ons bekend, hier hebben binnen de toekomstige staf al direct op ingespeeld.”

Hoe het bij United/DAVO gaat verlopen volgend seizoen daar wil Gargili zich nog niet aan branden. “We gaan zien hoe het loopt. Ik ben bereid om hard te werken voor ze. Ik zorg voor goede trainingsstof. Dan moeten de spelers het opbrengen om op het veld alles te doen. We gaan er een mooi seizoen van maken.”

Tekst: Danny Prinsen
Foto: United/DAVO