Zaterdag 3e klasse A

Olympia en HFC ontlopen elkaar niets

‘Los!!’, riep HFC-keeper Duke Verduin bij een Olympia-voorzet van links. En hij liet ook los. Waardoor de bal pardoes voor de voeten van Cerilio Cijntje plofte. De Olympia-spits schrok blijkbaar zo van het lege doel voor hem dat hij het presteerde om naast te schieten. Zo bleek het slippertje van Verduin niet fataal. Zijn Koninklijke HFC knokte zich naar een verdienstelijk 2-2 gelijkspel. Daarmee bleef de topper in de zaterdag derde klasse A onbeslist.

Olympia Haarlem-Koninklijke HFC was net als twee maanden geleden een clash tussen twee speelstijlen. De jonge HFC’ers speelde frivool, technisch vaardig en met snelheid. De thuisploeg probeerde dat ook, maar moest het vooral hebben van duelkracht en spierballen. En omdat beide elftallen zonder blessuregevallen of schorsingen kon aantreden, leidde dat tot een vermakelijke wedstrijd van hoog niveau. Beide teams creëerden kansen, afmaken was een stuk moeilijker. Zo glipte Janyro Purperhart tussen twee HFC-verdedigers door. Hij kon bijna uithalen, ware het niet dat Jimmy van Dijk nog net zijn grote teen tegen de bal kon zetten om de kans tot corner te degraderen. Op het halve uur kreeg HFC een vrije trap te nemen. Mitchel Honcoop krulde de bal tegen de buitenkant van de paal.

In de 33e minuut was het dan toch raak voor de ploeg van Barry Tjeertes. Purperhart was opnieuw twee HFC-verdedigers te slim af. Ditmaal hield hij controle over de bal en schoof hij die onberispelijk onder Duke Verduin door. Die voordelige marge kon Olympia echter niet tot de rust vasthouden. Vlak voor de pauze was er weer een vrije trap voor de gasten. Gilermo Kuling zag een gaatje , rechts van Olympia-keeper Ronald van der Giezen, en daar eindigde zijn met precisie genomen wreeftrap tegen het net: 1-1.

Vijf minuten na rust kwam het team van Kelly Giessen zelfs op voorsprong. Storm Holtkamp stond aan het eind van een knappe HFC-aanval, omspeelde de doelman en schoof beheerst de 1-2 binnen. Maar niet veel later maakte de thuisploeg alweer gelijk. Nu was het Ron Rosenhart. Hij werkte een Olympia-corner bij de eerste paal langs de verbouwereerde doelman. Beide ploegen bleven daarna vol voor de winst gaan en beide ploegen kregen daar ook kansen voor. Cijntje en Purperhart waren er dichtbij voor Olympia Haarlem, Mikaël Schilling, Ruben Heeremans en Storm Holtkamp kregen ‘m er namens HFC niet in.

Zo eindigde het in 2-2. ,,Terecht’’, vond Barry Tjeertes. ,,Leuk voor het publiek ook.’’ Hij zag overigens wel sterkhouder Edo Knol uitvallen met een, mogelijk zware, knieblessure. K.HFC-trainer Kelly Giessen had genoten van zijn ploeg. ,,Het is een compliment als zo’n goed team als Olympia zijn tactiek aanpast aan ons. Dat gebeurde vandaag. Maar het is ook duidelijk dat deze wedstrijd de derde klasse onwaardig is. Zowel Olympia als wij horen veel hoger te spelen.’’ En zo is de kampioensstrijd nog volledig open.

Tekst: Marcel Akerboom