Olympia Haarlem klaar voor tweede seizoenshelft

Afgelopen weekend was Olympia Haarlem op trainingskamp in het Spaanse Fuengirola. Er werd terug geblikt op de eerste seizoenshelft. Uiteraard werd er ook vooruit gekeken naar het tweede deel van het seizoen en zelfs naar het volgende speeljaar.

“Het was een zeer geslaagd trainingskamp”, aldus trainer Barry Tjeertes. “Zowel het voetballende gedeelte als de avonduurtjes”.  Er werd een minitoernooi gespeeld tegen Purmersteijn (2e klasse) en Hollandia (Hoofdklasse). Tegen Purmersteijn speelde een mix van reserves en A-junioren. Ogur Kaya maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. Doelman Yasin Caliskan pakte een strafschop en hield zo de nul. Het duel tegen Hollandia werd nipt verloren.  “We speelden tegen Hollandia echt uitstekend. Er werden drie, vier 100% kansen gecreëerd. Die maken we helaas niet”. Door een strafschop ging Hollandia er met de winst vandoor.

Buiten het voetbal en feesten om werd er ook met iedereen een gesprek gevoerd. Tjeertes: “Bijna iedereen heeft aangegeven ook volgend seizoen bij Olympia Haarlem te willen blijven voetballen. Ogur Kaya heeft aangegeven graag weer een stap omhoog te maken. Daarbij heeft assistent-trainer en tweede doelman Dennie van der Giezen de keuze gemaakt om te stoppen. Hij wil zijn zaterdagen anders in gaan vullen. We gaan nog kijken of we Dennie in een andere rol bij de groep betrokken kunnen houden aangezien we al lang fijn samenwerken. De rest blijft dus er hoeft niet veel aan de selectie toegevoegd te worden”.

Tjeertes blijft zelf ook nog minimaal een jaar bij de koploper uit de zaterdag derde klasse. “Ik heb voor drie jaar getekend en dat betekend dat ik sowieso volgend seizoen nog voor de groep sta. Daarna zien we wel verder”.

Tekst: Danny Prinsen
Foto: Olympia Haarlem