United/DAVO heeft aan een helft genoeg

DoorRedactie

sep 3, 2018
Alliance22-UnitedDAVO-Voetbal-in-Haarlem (2)

United/DAVO is goed begonnen aan het toernooi om de KNVB Districtsbeker. Op bezoek bij de zaterdagploeg van Alliance ‘22 werd simpel gewonnen: 1-6

De ploeg van Sjoerd Hamann begon uitstekend aan het duel. Al in de tweede minuut kwamen de bezoekers op voorsprong. Enige hulp kreeg het hierbij wel. Stephan van Velzen kopte een hoekschop achter zijn eigen doelman Rutger Leeuwe. Bij de volgende hoekschop was het wederom raak. Nu kopte Dennis Mohringer de bal achter Leeuwe. Een monsterscore lag in het verschiet. Het was dat Nigel Oudshoorn zijn vizier nog niet helemaal op scherp had staan anders had het na een kwartier al 0-4 kunnen staan. Zijn eerste twee pogingen gingen over het doel maar de derde keer was het, fraai in de verre hoek, toch raak. Na een half uur ging het hard. Omer Kutlu scoorde drie keer in tien minuten tijd en bepaalde de ruststand op 0-6. Alliance ‘22 had hier de hele eerst helft maar weinig tegenover te stellen. United/DAVO doelman Jesse Zwitser werd geen enkele keer getest.

Waar op dubbele cijfers werd gerekend in de tweede helft stokte de machine voor de bezoekers. Kansen kreeg United/DAVO genoeg, maar telkens stond er een muur van groen-zwarten voor de bal, werd de kans om zeep geholpen of stond Rutger Leeuwe op de goede plek. De ere treffer kwam op naam van Jimmy dos Santos. En daar kwam meer geluk dan wijsheid bij kijken. Zwitser kreeg een terugspeelbal en in plaats van open te draaien en het spel te verleggen schoot de doelman de bal tegen de schouder van Dos Santos aan. Met het nodige fortuin belandde de bal achter de lijn en werd de eindstand op 1-6 bepaald.

United/DAVO gaat na de overwinning aan op doelsaldo kop in de poule waar naast Alliance ‘22 (zat) ook De Flamingo’s ‘64 en De Kennemers terug te vinden zijn. De Flamingo’s wonnen met 5-2 van de ploeg uit Beverwijk.

Alle uitslagen, de stand en het speelprogramma van de districtsbeker vind je op onze toernooipagina.