MidWest Cup

United/DAVO en Waterloo openen MidWest Cup

We zijn los! De MidWest Cup 2021-2022 is begonnen. In totaal gaan 48 teams strijden voor die felbegeerde beker. Gisterenmiddag stond het eerste duel op het programma.

Onder een heerlijk zomers zonnetje trapten om 14.00 uur United/DAVO en Waterloo af aan de Zuid Schalkwijkerweg. Waterloo begon met de beste bedoelingen aan het duel. De eerste mogelijkheden waren dan ook voor de bezoekers. Mick Dekker schoot wild naast en de inzet van Donny Reijs miste kracht zodat United/DAVO doelman Lendell Keizersweerd makkelijk redding kon brengen.

Niet veel later was het 1-0 voor de thuisploeg. Mohamed zette de ploeg van trainer Wessel Colijn op voorsprong. Na de drinkpauze werd Keizersweerd wederom getest maar ook nu kon hij redding brengen. Deze keer op een hard schot van Niels van der Sluijs in de korte hoek. Op slag van rust kreeg United/DAVO een vrije trap vlak buiten het strafschopgebied. Thierry de Bie schoot de bal binnen (zie video onderaan bericht) en bepaalde de ruststand op 2-0.

In het tweede bedrijf kwam Waterloo sterk uit de startblokken. Max Dobber snelde langs de linkerkant richting de achterlijn. Mick Dekker kwam net een teenlengte te kort om de voorzet van Dobber binnen te glijden. Veel mazzel had Waterloo ook niet. Reijs kreeg nog een grote kans maar hij kopte een voorzet van Raoul van den Berghe net naast. Hierna was de koek wel op voor de bezoekers. United/DAVO kreeg steeds meer ruimte en kansen maar het vizier bij onder andere Levy van Nispen en Abraham Opoku stond nog niet op scherp.

In de allerlaatste minuut dacht Waterloo alsnog de aansluiting te vinden. Donny Reijs zag zijn inzet weer gekeerd worden door Keizersweerd. In de daarop volgende aanval bepaalde Opoku de eindstand op 3-0.

In poule B van de MidWest Cup zitten naast United/DAVO en Waterloo ook DEM en Spaarnwoude. Het eerstvolgende duel staat aanstaande dinsdag alweer op het programma. Dan gaat Spaarnwoude op bezoek bij Waterloo.

Tekst: Danny Prinsen
Foto’s en video: Voetbal in Haarlem

Alle uitslagen en standen van de MidWest Cup vind je op de toernooipagina.