Topscorer Youssef Blel en Edo Knol schieten Olympia Haarlem naar 10 treffers tegen HCSC

Op een druilerige dinsdagavond voor een handvol fans gaf Olympia Haarlem weer eens een demonstratie weg. De ploeg van Barry Tjeertes zegevierde met 10-1 tegen HCSC. De Haarlemmers zijn voor het derde jaar op rij dé favoriet voor de titel. Met de talenten van HFC en Stormvogels als outsiders.

De videoapparatuur stond klaar voor de thuisploeg. Net als een BVO beschikt de derdeklasser over een systeem waardoor trainer Tjeertes, mits alles naar wens gaat, in de rust al beelden kan terugzien in de kleedkamer. Met een simpele tag gaan de beelden naar een pc en dan naar de televisie. Wie de beelden terugkijkt ziet dat de arbiter de bal wel heel makkelijk op de stip legde voor de eerste goal.

Tot die periode was Olympia Haarlem uiteraard de betere ploeg, maar counterden de gasten uit Den Helder een keer gevaarlijk omdat doelman Hofman aan de wandel was buiten de zestien. Beide schoten troffen geen doel. Youssef Blel benutte de strafschop. En daarna had het duel meer weg van een oud-hollandse schietkraam op de kermis.  Edo Knol zorgde na goed positiespel vanaf zestien meter voor de 2-0.

Blel

Uiteindelijk ging de thuisploeg door wederom een treffer van de ex-prof met 3-0 rusten. Youssef Blel bleek een spits die zich ook vaak terugtrok uit de punt van de aanval om een combinatie aan te gaan of van afstand uit te halen.

Blel is pas twintig lentes, is van Nederlands-Tunesische afkomst en kwam eerder uit voor AFC’34, Jong Volendam en een blauwe maandag voor Quick Boys. Voor Jong Volendam scoorde hij zes treffers in de Tweede Divisie en bij Quick Boys werd hij gehaald als de vervanger van Ruud Boymans. Dat werd een kortstondig en geen gelukkig huwelijk.

Blel omschrijft zichzelf als een balvaste en beweeglijke spits. Ambities heeft hij nog genoeg, zei hij ook al na zijn overgang naar Quick Boys.

,,Mijn doel is om mezelf in the picture te spelen, want ik heb het betaalde voetbal nog niet uit mijn hoofd gezet.”

Op de vleugels wordt hij ondersteund door de 35-jarige routinier Lionel Frederik en Ron Rosenhart, die veelvuldig van positie wisselen.

Topscorer

Hij scoorde na de rust nog viermaal en staat op elf! treffers uit drie gespeelde duels. Hij is topscorer van Voetbal in Haarlem. De andere treffers na de rust kwamen wederom van Knol, tweemaal, en verdediger Max Ossendrijver.

Olympia Haarlem en HFC hebben beiden negen punten uit drie duels en gaan aan de leiding. De ploeg van Tjeertes schoot op de schiettenten in de derde klasse zaterdag vijf keer meer raak dan HFC.

Tekst: Peter Brink
Foto: Ellis Hilterman