HYS maakt het zichzelf moeilijk

Om 14.00 uur begonnen HYS en DEM vol goede moed aan hun duel in de zaterdag derde klasse. Bijna twee uur later stond HYS met negen man en zonder punten: 3-7.

Er is afgelopen zomer niet stilgezeten bij de club in het Reinaldapark. Nieuwe verlichting op het tweede veld en een hoofdveld wat helemaal opnieuw gerestaureerd is. Inclusief hekwerk en nieuwe doelen. Het terrein van HYS ziet er weer fris uit. Het is alleen jammer dat na een goede plensbui het water nog steeds niet goed weg loopt op sommige plekken van het veld. 

Iets waar Bilal el Ouariachi al na twee minuten achter kwam. Na een duel voor het clubgebouw kwam de verdediger van HYS zeiknat en onder de modder uit de strijd. Het bleek achteraf een voorbode te zijn voor het verloop van de rest van de wedstrijd voor de aanvoerder van de thuisclub. 

Vlak voor rust kreeg El Ouariachi na een opstootje de rode kaart te zien van scheidsrechter Stuurman. En dat zat er eigenlijk al vanaf het begin van de wedstrijd aan te komen want hij liep zichtbaar geïrriteerd over het veld.

Ondertussen had DEM al een 1-3 voorsprong genomen en daar was niets op af te dingen. Rick Stals en Lars van Roijen brachten de bezoekers op een 0-2 voorsprong. Yigithan Cayir schoot met een droge knal de aansluitingstreffer binnen maar Sebastiaan Dooyeweerd bracht het verschil weer op twee. Dat verschil had overigens veel groter kunnen zijn maar doelman Thijs Hofman hield met een aantal prima reddingen zijn ploeg op de been.

Na een uur vielen de doelpunten als rijpe appelen. Binnen drie minuten scoorde DEM drie keer. Rik Stals maakte zijn tweede van de middag en Jerry de Vet wist ook net keer het net te vinden. Heel even leek het er op dat DEM de dubbele cijfers gingen halen maar de bezoekers vonden het wel prima en gingen een tempo lager voetballen.

Dit gaf HYS de mogelijkheid om iets terug te doen. Eerst schoot Erdi Elmas vanaf elf meter de 2-6 binnen. Niet veel later maakte Amin Ouass de 3-6. Sebastiaan Dooyeweerd maakte in de laatste minuut zijn tweede van de wedstrijd: 3-7. HYS stond op dat moment al met negen man nadat ook Yigithan Cayir een rode kaart werd getoond door scheidsrechter Stuurman.  

Al met al was het een moeilijke middag voor de Haarlemmers. Het is te hopen dat de spelers van HYS in de spiegel durven te kijken want op deze manier gaat het een zeer zwaar seizoen worden. 

Foto: Voetbal in Haarlem