Voetbal in Haarlem

Telstar verrast met 3-0 zege op AZ

jul 14, 2019

Telstar heeft gistermiddag knap weten te winnen in de thuiswedstrijd tegen AZ. De ploeg van nieuwe trainer Andries Jonker speelde een goede wedstrijd en bekroonde zichzelf met de winst. Na een aantrekkelijke tweede helft werd er afgefloten met een 3-0 overwinning, waardoor Telstar in de voorbereiding voor alsnog ongeslagen blijft.

Om 17:00 werd in het Rabobank IJmond stadion afgetrapt voor een echt Noord-Hollands onderonsje. AZ kwam met een jonge ploeg naar IJmuiden, zonder veel grote namen. De basis-elf speelde namelijk eerder op de dag een oefenwedstrijd tegen het Belgische Anderlecht en dus begon de ploeg van Arne Slot met veel jonge talenten. De eerste helft was er eentje zonder veel hoogtepunten. AZ speelde wat beter maar wist niet tot grote kansen te komen. Dit lukte de thuisploeg wel. Na een mooie aanval tikte Sprangers in de zestiende minuut de 1-0 binnen.

Na de rust een ander Telstar. Trainer Andries Jonker wisselde veel van zijn spelers, wat resulteerde in een nieuw fit elftal. Dit was te zien in het veld, want AZ is de tweede helft nauwelijks aan voetballen toegekomen. Ondanks de B-ploeg moeten de Alkmaarders zich toch schamen voor het slechte spel tegen een team uit de (respectievelijke) Keuken Kampioen Divisie. De thuisploeg vond elkaar telkens goed en AZ keeper Rody de Boer moest nog tweemaal de bal uit het netje halen. Vlak na rust bekroonde Sprangers zijn goede wedstrijd met een tweede goal  en Melle Springer zorgde een klein kwartiertje later na een individuele actie voor de 3-0 op het scorebord.

Het lijkt erop dat onder Jonker een nieuw Telstar is opgestaan, dat aanvallend voetbal durft te spelen. Ondanks het kleine financiële budget staat er een fit en goed op elkaar ingespeeld team op het veld. Iets wat hoop geeft in IJmuiden. Aanstaande dinsdag wacht alweer de volgende wedstrijd. Om 19:00 wordt thuis afgetrapt tegen de Peter Barendse Academy.

Tekst: Daan Schoonderwoerd