Telstar trekt vorm door in tweede seizoenshelft

De Witte Leeuwen lijken de vorm van de eerste seizoenshelft meegenomen te hebben in 2018. Na het doelpuntloze gelijkspel van een week eerder in Maastricht, werd deze speelronde FC Eindhoven met ruime cijfers verslagen. Middels treffers van Andrija Novakovich (2 stuks), Melvin Platje en Mo Osman won Telstar met 4-1.

De thuisploeg startte het duel in een koud Rabobank IJmond Stadion uitstekend. Spits Novakovich schoot al snel de 1-0 binnen door de bal laag en hard voorbij Eindhoven-doelman Ruud Swinkels te schuiven. Eindhoven bleek de laatste jaren een ‘angstgegner’, maar statistisch gezien kwam een zege van Telstar dus steeds dichterbij. Door de snelle voorsprong kwam het einde van de 3 nederlagen op rij tegen Eindhoven nu in de buurt, echter dacht Jupiler League-topscorer Mart Lieder daar anders over. Binnen het kwartier stonden de bezoekers weer op gelijke hoogte, doordat de spits op de juiste plek stond en kon afronden.

Telstar was niet onder de indruk en bleef aanvallend speldenprikken uitdelen. Ook de bezoekers kende een sterke fase en Eindhoven was dichtbij een voorsprong, maar precies op het halve uur kwam Lieder niet goed uit en kon hij de bal niet voorbij Telstar-doelman Rody de Boer krijgen. In de tegenaanval schoot Platje wel raak. Middels een heerlijke pegel viel de bal via de onderkant van de lat binnen. Op slag van rust vergrootte Novakovich de voorsprong en ging Telstar met een 3-1 voorsprong rusten. Een heerlijke combinatie, opgezet door Schouten, Platje en Hamdaoui, eindigde bij Novakovich die beheerst wist af te ronden.

Al snel in de tweede helft besliste de thuisploeg de wedstrijd. Mo Osman kapte zijn tegenstander achter het standbeen uit, legde de bal twee meter vooruit en krulde het leer daarna uiterst kundig met buitenkantje rechts in de verre hoek. Het thuispubliek werd getrakteerd op hogeschoolvoetbal. Telstar had daarna het duel grotendeels onder controle. Wanneer Eindhoven wél gevaarlijk werd, stond uitblinker Rody de Boer weer op de juiste plek. De zege kwam nimmer meer in gevaar.

Na afloop was Telstar-trainer Mike Snoei logischerwijs tevreden. “Dit was een goede wedstrijd. We raken gelukkig niet zo snel van de leg na zo’n gelijkmaker,” legde hij de volwassenheid van zijn ploeg uit.

Door de tiende zege van dit seizoen behoudt Telstar de vierde plek in de Jupiler League. De achterstand op Jong Ajax bedraagt 2 punten, al hebben de Amsterdammers wel een wedstrijd tegoed. Over een week staat voor de Velsenaren het thuisduel met Jong AZ op het programma.

Alle uitslagen, de stand en het gehele speelprogramma van de Jupiler League vind je op onze competitiepagina.

Foto: 1963-pictures.nl