Telstar met stip naar subtop

DoorRedactie

okt 14, 2017
Telstar-Voetbal-in-Haarlem

Mike Snoei is een baas. Veel supporters van Telstar hebben deze mening nu de resultaten naar wens zijn, maar gister liet de hoofdtrainer zien ook daadwerkelijk echt de baas te zijn. Hij zette Gerson Rodrigues op de bank en koos voor Mohamed Hamdaoui als linker vleugelaanvaller. De keuze pakte goed uit. Telstar versloeg FC Dordrecht met 3-0.

Het duel tussen de twee teams die elkaar op de ranglijst niet veel ontlopen begon gezapig. De eerste helft werden er weinig kansen gecreëerd en was de wedstrijd in evenwicht. Na een kleine tien minuten was de eerste opwinding voor het doel van de bezoekers, maar Mohammed Osman rekenende niet op de voorzet van Melvin Platje. Even later probeerde Andrija Novakovich de pas 21-jarige arbiter Teuben in de luren te leggen, maar de uitstekend fluitende scheidsrechter trapte er niet in en wuifde het verzoek om een strafschop weg.

De thuisploeg was het meest nadrukkelijk op zoek naar de openingstreffer. Die viel op slag van rust. Aanvalsleider Novakovich werd in het strafschopgebied van FC Dordrecht neergelegd en mocht daarna zelf aanleggen vanaf elf meter. Hij faalde niet en schoot de bal door het midden voorbij doelman Fij.

Na de rust ontbrandde de wedstrijd. Mohamed Hamdaoui zag zijn kopbal op de bovenkant van de lat belanden, maar daarna greep FC Dordrecht voor even het initiatief. De ploeg van GĂ©rard de Nooijer kon echter niet voor groot gevaar zorgen en de kansjes die er waren werden gestopt door Rody de Boer. Na een kwartier spelen was het duel weer in evenwicht en zette Mohammed Osman zijn ploeg op 2-0. Middels een hard schot van twintig meter liet hij Dordrecht-doelman Fij kansloos. Het Rabobank IJmond Stadion ontplofte van geluk.

Halverwege de tweede helft vond er een opmerkelijke wissel plaats bij de bezoekers. Terence Groothusen kwam in het veld voor Tom Rosenthal. De aanvaller speelde vorig seizoen bij de amateurs van HFC EDO en bewerkstelligde deze zomer een overstap naar de profs. Groothusen is nog geen vaste basisspeler, maar maakt bijna wekelijks zijn minuten. Gister liet hij zien dat hij het niveau aan kan. Zijn direct tegenstander, Toine van Huizen, had het erg lastig met hem.

Toine van Huizen gooide een kwartier voor tijd de wedstrijd in het slot. Een hoekschop van Mohammed Osman werd door de verdediger bij de tweede paal binnen gewerkt. Het leek een vlekvrije avond te worden voor de Witte Leeuwen, echter zorgde invaller Rodrigues voor een smetje. De aanvaller reageerde kort voor het einde gefrustreerd op zijn tegenstander, toen beiden op de grond lagen. Middels een slaande en daarna schoppende beweging liet hij zien niet blij te zijn met zijn plek op de bank. Scheidsrechter Teuben stuurde Rodrigues terecht van het veld.

De zege was toen al lang en breed binnen en kwam ook met een man minder niet meer in gevaar. Telstar werkte met de 3-0 zege zelfs aan het doelsaldo en stijgt van de tiende naar de zevende plek. De achterstand op nummer drie, NEC, bedraagt slechts vier punten. Volgende week staat het uitduel tegen Helmond Sport op het programma.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Jupiler League vind je op onze competitiepagina.