Telstar speelt op tweede paasdag al om 12.15 uur bij NEC

De Witte Leeuwen spelen op tweede paasdag al om 12.15 in Nijmegen tegen NEC.

Het duel zou oorspronkelijk om 14.30 beginnen. Voor de ploeg van Andries Jonker staat er qua ranglijst niets meer op het spel. En na de nederlaag van maandag bij rode lantaarndrager FC Dordrecht lijkt ook het winnen van de laatste periode een utopie.

 

De Witte Leeuwen begonnen voortvarend aan het seizoen. Met minimale financiële middelen zag Andries Jonker zijn team toch steeds terug op een nacompetitieplek.

Maar mede door blessures en het vertrek van Sebastian Soto, Benaissa Benamar en Shayne Pattynama heeft de selectie enorm aan kwaliteit ingeboet. Ook al omdat de tussentijds gehaalde spits Robin Eindhoven niet direct compleet inzetbaar bleek.

Op de burelen werd de – weliswaar minimale – transfersom met gejuich ontvangen. Elke euro is er één voor de beleidsbepalers, die de club in deze coronatijd licentieproof moeten houden.

Trainer Andries Jonker heeft in eerste instantie een andere pet op. Uiteraard juicht hij de verkoop van een speler voor de hoofdprijs toe, maar uit sportief oogpunt zal hij vraagtekens zetten bij het tijdstip van de uitverkoop en de prijs.

Andries Jonker heeft een contractvoorstel van Telstar ontvangen maar hult zich al lang in nevelen. De exodus aan spelers en de huidige plek op de ranglijst zullen de twijfels bij de Amsterdammer alleen maar doen toenemen.

NEC staat op de zesde plek en stevent af op deelname aan de nacompetitie.  De Witte Leeuwen hebben goede herinneringen aan het thuisduel dat werd gewonnen. Destijds haalden de Velsenaren vijfmaal de trekker over. Van Velzen scoorde tweemaal, Glynor Plet twee keer en Soto nam de andere goal voor zijn rekening.

Of de enige international die Telstar in haar gelederen heeft weer bij de wedstrijdselectie zit is nog onduidelijk. Roscello Vlijter zag vanaf de bank Suriname twee keer winnen voor de WK-kwalificatie, maar kwam zelf niet in actie.

Peter Brink