Plet krijgt nieuw contract aangeboden, El Yaakoubi vertrekt

Glynor Plet en Tom Overtoom kunnen een contract tekenen voor het seizoen 2021-2022.

Telstar kon ook verlengen met de langgeblesseerde Kick Groot maar die optie is niet gelicht.

Ook Welat Cagro en Hossein Zamani krijgen in eerste instantie geen nieuw contract aangeboden. Formeel dient een BVO de contracten van spelers waar men over twijfelt voor 1 april op te zeggen.

Later kan een club de betreffende speler alsnog een aanbieding doen.

Routinier Glynor Plet is de topscorer van de Witte Leeuwen met vijftien treffers en is bezig aan zijn tweede periode in Velsen-Zuid. Tom Overtoom bood zichzelf in november aan en speelde op amateurbasis. Hij heeft zich bewezen en kan een contract signeren.

Telstar kan keeper Jasper Schendelaar transfervrij overnemen van AZ. De Velsenaren huurden de goalie dit seizoen, maar Schendelaar  heeft aangegeven ook een club in het buitenland aantrekkelijk te vinden.

Middenvelder Anass Najah en verdediger Redouan El Yaakoubi kunnen ook verlengen, maar kijken uit naar een andere club. El Yaakoubi is al meerdere malen aan Excelsior gelinkt. Zij kunnen transfervrij vertrekken.

De huurlingen Farouq Limouri (Sparta), Ozan Kökçu (Sabah FC) en Daniel Adshead (Norwich City) moeten in principe terug naar hun werkgever, maar Jonker is met name gecharmeerd van de talentvolle net 18-jarige Limouri, die op Het Kasteel nog een contract heeft tot 2023.

Foto: 1963-pictures.nl