Telstar in blessuretijd langs Koninklijke HFC

Telstar heeft zich ten koste van Koninklijke HFC geplaatst voor de tweede ronde van de KNVB Beker. Na een spannende wedstrijd liep Telstar met een 1-2 overwinning van het veld af.

Op een volgepakt sportpark aan de Spanjaardslaan begonnen beide ploegen energiek aan het duel. De eerste echte mogelijkheid was ook meteen raak. Na een minuut of tien ging Telstar doelman Swolfs in de fout. Khalid Tadmine blockte zijn uittrap. Floris van der Linden kon voorgeven en vond Tadmine welke binnen schoot. Een verdiende voorsprong voor de ploeg van Gertjan Tamerus want de Tweede Divisionist deed niet onder voor de bezoekers.  Hierna kreeg Telstar wat mogelijkheden maar bij een schot van Marcus McGuane stond Andre Morgan in de weg en een vrije trap van Benaissa Benamar ging net naast. Aan de ander kant redde Swolfs met de voet op een inzet van Jacob Noordmans na een scrimmage in de zestien van Telstar.

Telstar kwam via een vrije trap van Anthony Berenstein op gelijke hoogte. Hij slingerde de bal het strafschopgebied in en zag de bal achter Gerard van Rossum eindigen. Andre Morgan schoot voor de thuisclub hard over en Swolfs redde stijlvol op een schot van Lars Weistra. Voor Telstar zag Reda Kharchouch een doelpunt afgekeurd worden.

Na de welverdiende thee was er minder spektakel maar zat het venijn in de staart. Eerst vond Telstar invaller Ilias Bronkhorst met een afgemeten voorzet het hoofd van, de verder onzichtbare, Glynor Plet. Zijn kopbal ging naast het doel. Aan de ander kant redde Swolfs op een kopbal van Van der Linden. Waar iedereen zich opmaakte voor een verlenging kwam Telstar in de blessuretijd goed weg. Van dichtbij kreeg Vincent Volkert de bal op zijn vingerkootje geschoten. Scheidsrechter Droge zag hier een strafschop in. Kharchouch schoot deze binnen en schoot zo zijn ploeg naar de volgende ronde.

Alle uitslagen van de TOTO KNVB Beker vind je op onze bekerpagina.

Tekst: Danny Prinsen
Foto: 1963-pictures.nl